avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare pe Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare pe Legea 10

Buna ziua,
As dori sa stiu daca mai pot intreprine vreun demers pe Legea 10. Mi-a spus cineva ca trebuia sa depun actiune intr-un animit termen. Mai pot face ceva pentru a obtine un teren ??
Cel mai recent răspuns: Dinu Gabi , utilizator 15:29, 15 Iulie 2010
daca nu ati depus notificare pana la data de 14 feb.2002 in temeiul Legii 10/2001 nu mai aveti cale de realizare vizand recuperarea fostei proprietati.
Posibilitatea unei actiuni in revendicare la instanta judecatoreasca este extrem de limitata in astfel de cazuri...
Mai exista alta cale de a obtine terenul sau contravaloarea lui ??? Este vorba de un teren ce a fost preluat de catre stat prin anul 1970, impreuna cu alte terenuri de pe strada, iar acolo s-au construit blocuri. Eu nici n-am stiut de existenta unor documente ale acelui imobil, am gasit in urma cu cateva luni actul de vanz-cump in original ... si odata gasite, speram sa se mai poata face ceva......
Acest imobi a apartinut bunicilor mei, iar in urma exproprierii, au fost mutati cu chirie intr-un bloc, la decesul acestora mama a fost nevoita sa predea apartamentul. Familia mea nu a primit in schimbul acestui teren
( situat in intravilanul orasului Oltenita) absolut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri intravilane danypop69 danypop69 Buna seara, Am depus in 2002-2003 doua cereri pentru retrocedare a 2 terenuri intravilane, pe care au fost construite blocuri. Am primit urmatorul raspuns ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara (teren) in lipsa sau neexistenta descendentilor directi ! albin albin Sora bunicului meu impreuna cu sotul au cumparat un teren (actul de cumparare nu reusesc sa-l gasesc la Arhivele Nationale). Am gasit actul de expropriere ... (vezi toată discuția)
Teren atribuit in zona spatii verzi romeo mart romeo mart in martie 2009 prin dispozitia primariei mi s-a atribuit 500 m teren intravilan in baza legii 10 pe teren ocupat de spatii verzi. conform pug municipiu zona ... (vezi toată discuția)