avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am inteles ca in ciuda faptului ca domiciliul il avem in strainatate atat divortul cat si partajul se poate face in Romania,avand in vedere faptul ca amandoi suntem cetateni romani.A intervenit insa o alta problema: sotul a inceput sa vanda din bunuri, ma ameninta.Pentru a-mi schimba domiciliul este nevoie sa anunt politia?cum pot face dovada ca bunurile pe care acesta le-a vandut au existat avand in vedere ca nu mai am bonurile de casa sau facturile, de precizat ca este vorba de bunuri mobile?se poate face un inventar al bunurilor si sa semneze inca 2 martori?exista o forma prestambilita?acei martori pot fi si rudele?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:28, 15 Iulie 2010
chemati un evaluator,pentru a evalua casa si bunurile.astfel,chiar daca mai vinde din ele,se poate demonstra ca au existat si cat au valorat,urmand ca sotul sa raspunda pentru faptele sale.
Sotul dvs. e in strainatate ? Cum a vandut bunurile mobile?
Din ceea ce relatati, puteti cere divortul si partajul bunurilor. Puteti sa faceti un inventar al bunurilor in prezenta unor martori care sa nu fie rude sau afini. O expertiza extrajudiciara ar fi indicata.
Divortul se poate face si in strainatate daca cel putin una dintre parti are domiciliul in strainatate si sa faca dovada , iar statul in care locuiti sa indeplineasca conditia reciprocitatii cu Romania.
Consultati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locuintei inainte de pronuntarea sentintei de divort Lee76 Lee76 Buna seara, puteti sa imi spuneti va rog daca exista consecinte in cazul in care parasesc locuinta conjugala impreuna cu copilul minor inainte de pronuntarea ... (vezi toată discuția)
Lucruri disparute la partaj lidiamuntean lidiamuntean Buna ziua Sunt in proces de divort cu sotul meu si am facut si cererea de partaj. Ce pot face daca sotul a dus marea majoritate a lucrurilor din casa si nu ... (vezi toată discuția)
Domiciliu comun - resedinta comuna tantzat tantzat Cum se face partajul daca sotii au resedinta comuna (nu domiciliu) in strainatate? (vezi toată discuția)