avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare propietate

Tatal meu a vandut in anul 1979 o casa si terenul aferent constructiei in suprafata de 250 mp. Datorita bunelor relatii cu noul propietar, tatal meu ia dat spre folosinta pana la 1165 mp, suprafata pe care a si intabulat-o si inscris-o in cartea funciara. Eu pot acum sa revendic terenul in baza contractului de vanzare cumparare din 1979?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: a_gmona , utilizator 21:59, 5 August 2007
actualmente cine figureaza proprietar tabular pe diferenta de suprafata de teren? daca figureaza familia dumneavoastra, sunteti proprietara prin succesiune, si promovati actiune posesorie de reintegrare, daca actualul detinent al terenului nu vi-l returneaza benevol. daca nu mai sunteti proprietari tabulari, este alta punere a problemei
Nu mai suntem propietari tabulari iar persoana la care am vandut casa a intabulat tot terenul.
Ce se mai poate face?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la propietate a_gmona a_gmona In 1979, tatal meu a vandut o casa la tara impreuna cu 250mp. Toata curtea avea 1250mp. Ma intereseaza daca Primaria putea sa-l puna in posesie pe noul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, prestatie tabulara sau ordin al prefectului? adinach adinach Buna!!! As avea nevoie de un sfat, o solutie. Speta este urmatoarea: A cumpara de la B in 1986 un imobil compus din casa si teren in suprafata de 800 mp.Se ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)