avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Colegii care sunt redistribuiti conform OUG 63/2010 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Colegii care sunt redistribuiti conform OUG 63/2010 pot reveni?

Colegii care sunt luati din Serviciile de Evidenta a Persoanelor, fiind redistribuiti in alte servicii,in care nici macar nu este nevoie de ei,datorita OUG.63/2010, pot sa revina prin dispozitie de primar sau orice altceva inapoi in serviciile de evidenta sub o alta forma,delegare de atributii,eu stiu...tinand cont de specificul de confidentialitate si securitate al serviciului?
Multumesc!Sper sa ma inteleaga primarul ca e totul legal.Astfel imi salvez si colegii.Ce bine ar fii!
La noi s-a inteles problema la nivel local..si au fost gasite solutii alternative prin preluarea in aparatul de specialitatea al primarului a personalului specializat al SPCLEP. Institutia Prefectului ne-a raspusn simplu: Conform radiogramelor DEPABD: - se iau in calcul la normare numai numarul populatiei unitatii administrativ-teritoriale unde este organizat SPCLEP (fara arondate) - se iau in calcul comunicarile de la statistica si nu cele de la BJABDEP-uri. Problema interpretarii gresite si necoroborarii OUG63/2010 ("locuitori") cu H.G.R.2014/2004 ("populaţia deservită") pleacă de "juristii" M.A.I.-DEPABD si excede interpretarii "non-politice" a prefectilor.
UNICA SPERANŢÃ: CURTEA CONSTITUŢIONALÃ!
Institutia Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala a României cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 63/2010. Din examinarea dispozitiilor ordonantei, Avocatul Poporului a observat ca acest act normativ contine norme contrare unor prevederi din Constitutie. "Argumentele de neconstituţionalitate invocate de către Avocatul Poporului au vizat în esenţă, contrarietatea OUG 63/2010, faţă de articolul 115, alineatele 4 ş 6, din Constituţie, instituind exigenţele constituţionale privind adoptarea OUG şi limitele delegării legislative, precum şi faţă de articolul 120-122 din Constituţie privind principiile de bază ale administraţiei publice, autorităţile comunale şi orăşeneşti, consiliul judeţean", [ link extern ] /
Să păstrăm totuşi încrederea în independenţa judecătorilor constituţionali, independenţă ce asigură independenţa reală şi efectivă a justiţiei şi constituie garanţia libertăţii individului în România şi a protecţiei lui în faţa puterii politice.
D.le Judiciarius :Si din aparatul de specialitate al primarului cum ii aduceti inapoi la SPCLEP?sau nu ii mai aduceti?
Se face o dispozitie sau pur si simplu raman in continuare la SPCLEP fara dispozitie?Cum ati procedat?
dispozitie privind mutarea definitiva sau temporara.

Alte discuții în legătură

Mutare temporară funcționar public ElenaMS ElenaMS Sunt funcționar public inspector principal , Spclep. Mi s-a solicitat acordul pt mutare temporară pe o funcție temporar vacantă, urmând a mi se pune la ... (vezi toată discuția)
Contestatie cariera functionar Justitiarul711 Justitiarul711 Un functionar public absolvent al unei facultati de economie, care lucreaza in cadrul serviciului de evidenta, poate fi mutat prin dispozitie de primar, fara ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)