avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din supermarchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din supermarchet

Buna ziua,Am patit si eu o asemenea rusine,pe care bineinteles o regret.Mai concret am desfacut un ambalj care continea doua produse similare(in valoare totala de 8.48ron)si mi-am insusit unul din acestea.La iesire am fost invitat intr-o camera si....banuiti restul.Am recunoscut fapta si in fata celui de la paza si a politistilor.Au fost intocmite niste acte(declaratii,pv,etc).La ce sa m-a astept in continuare?Nu am mai avut nici o problema cu politia de nici o natura,nu am cazier.Sint ff speriat,si stresat din cauza asta.Ajutati-ma cumva va rog.Poate sa-mi spuna cineva daca trebuie un avocat?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:34, 15 Iulie 2010
si nu ati platit la casa? atunci ati comis infractiune de furt calificat prevazuta de art. 208-209 C.P..Dar a fost sesizata Politia de catre cei de la paza sau nu? de regula este obligat cel depistat sa plateasca valoarea proodusului plus o amenda , depinde ce au facut cei de la paza
ceea ce a-ti facut dvs se numeste FURT....si cu siguranta aveti nevoie de un avocat..insa nu va asteptati sa faca minuni....in cel mai bun caz...o sa primiti o pedeapsa cu suspendare.....aici conteaza si cazierul dvs si pledoaria avocatului ales.....unii stiu sa-si faca treaba.....asa ca bafta!
la viitoarele audieri sa aveti o atitudine de recunoastere si de regret a faptei, care coroborata cu valoarea minima a pagubei recte 8,48 lei va pot conduce catre neinceperea urmaririi penale conform art 18 indice 1 - lipsa pericolului social
Cand or sa va cheme la politie,recunoasteti fapta,aratati ca va pare rau de cele intamplate.Aratati ca nu aveti cazier,ca regretati fapta comisa,puneti totul pe situatia sociala din Romania,aratati ca va descurcati foarte greu cu banii,ca totul a fost un accident de moment.Aratati,de asemenea ca nu aveti in anturajul dvs.persoane predispuse la comiterea infractiunilor sau care au fost condamnate in trecut.Daca sunteti angajat,solicitati angajatorului sa elibereze o caracterizare din care sa reiasa ca aveti un comportament civilizat,etc.In opinia mea,procurorul de caz va aplica 18 indic.1 (amenda administrativa),avand in vedere si faptul ca prejudiciul este foarte mic si a fost recuperat.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket emiliades emiliades am fost surprinsa de agentii de paza a unui supermarket dupa ce am sustras un parfum Tester in val de 39 lei in care mai erau cativa mililitrii de parfum si o ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)