avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CEC Bank nu ne inapoiaza banii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CEC Bank nu ne inapoiaza banii

Parintii mei au avut o suma de 200 milioane ei vechi la CEC. In decembrie 2009 au fost vizitati de catre "inspectorii CEC" si au fost anuntati ca o angajata a institutiei a "golit" mai multe conturi si a fugit cu 5mld lei. Printre banii furati au fost si ai parintilor mei. De atunci si pana acum au fost asigurati de mai multe ori ca isi vor primi banii "luna viitoare", au dat declaratii, specimene de semnatura etc. Ultima data au fost informati ca nu pot sa le dea banii caci acea angajata i-a furat si trebuie sa o dea pe ea in judecata. Cum este posibil asa ceva? Parintii mei nu o cunosc pe accea persoana...cum sa o dea pe ea in judecata....?...ei au avut banii depusi la institutie, nu la o angajata a CEC-ului. Va rog sa imi spuneti cum as putea sa ii ajut in aceasta problema. Mentionez ca parintii mei locuiesc la tara si acei 200 mil inseamna foarte mult pentru ei. Tatal meu a avut un soc cand a aflat ce s-a intamplat. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: jade84 , utilizator 00:18, 16 Iulie 2010
Parintii dvs trebuie sa solicite conducerii centrale restituirea sumei depuse si lichidarea contului iar in caz de refuz veti actiona in judecata institutia bancara.
Depozitul este contractul prin care o persoana numita deponent, incredinteaza un lucru altei persoane, numita depozitar, care se obliga sa-l pastreze pe o perioada determinata sau nedeterminata si sa-l restituie la cerere

Depozitarul este obligat sa restituie insusi lucrul depozitat, in natura. Restituirea in natura se face in starea in care se afla lucrul in momentul restituirii. Dispozitiile art.1599 C. civil stabilesc o prezumtie de culpa in sarcina depozitarului, in sensul ca acesta din urma trebuie sa ingrijeasca de paza lucrului depozitat in aceeasi masura in care ingrijeste de paza propriului lucru.
cu atat mai mult, banii sunt bunuri incorporale, asa ca nu se poate dovedi ca au fost furati fix cei ai dvs.....
ce scrie in contractul cu CEC?
(oricum, de unde inainte vreme depozitele la CEC erau garantate de stat, acum s-a ajuns sa nu se restituie deloc)

puteti incerca si o plangere penala la parchet pentru abuz de incredere, asta ar trebui sa-i trezeasca nitel
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Nu am vrea sa angajam un avocat pentru ca nu avem mijloace materiale necesare dar in mod clar voi face o plangere la Parchet.
Am cautat pe internet modele de astfel de cereri si va rog sa ma ajutati sa o formulez.
Deocamdata am cautat ce inseamna exact Abuz de incredere: Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.

Nu am avut niciodata probleme de genul asta si nu ma descurc.
Va multumesc si orice sfat imi va fi de folos!
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
jade84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indeplinire mandat , abuz de incredere , abandon GEORGE123 GEORGE123 AVEM SI NOI O PROBLEMA MAJORA SI RUGAM SA AJUTATI . BUNICA NOASTRA A DAT UN MANDAT DE A VINDE UN TEREN DAR ACESTA SI-A INSUSIT BANII SI NU MAI VREA SA ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere la inchirierea unui automobil mihdanbv mihdanbv Stiati ca fapta prin care cineva inchiriaza un autoturism pe baza de contract si nu-l mai retuneaza la sfarsitul contractului este cconsiderata abuz de ... (vezi toată discuția)
Libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme anonim1111 anonim1111 Am 2 astfel de librete facute in anul 1982,in anul 1996 a fost ultima data cand mi a fost scris in aceste librete.Primesc ceva bani dupa acestea sau nu mai am ... (vezi toată discuția)