avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa timbru actiune constatare drept proprietatae
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa timbru actiune constatare drept proprietatae

am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni
-care este procentul utilizat la calculul taxei de timbru si daca cineva stie cat este valoarea de impozitare a unui m.p. intravilan
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:59, 16 Iulie 2010
Expertizele in astfel de actiuni sunt obligatorii.Scopul unei astfel de expertize este nu numai evaluarea terenului ( necesara pentru timbraj) ci si identificarea, masurarea si pozitionarea pe schita de plan.Nu poate fi constatat un drept de proprietate asupra unui imobil ( in speta teren ) fara toate aceste elemente.
eu is de parere ca tre' sa evalueze cat mai putin...si ca si consecinta sa timbreze .....
o exceptie, doar de avocati stiuta.. il face pe om sa piarda banii fara sa intre pe fond:D
Timbrajul provizoriu presupune achitarea doar a unei parti din taxa de timbru ( de aceea se numeste si provizoriu), ceea ce am si aratat mai sus aratand si modalitatea stabilirii acestui timbraj provizoriu.
Achitarea timbrajului final este obligatoriu pana la finalul procesului, iar neachitarea lui presupune respingerea actiunii ca insuficient timbrata.
Mai nou instantele procedeaza de maniera in care daca partea nu achita exact taxa de timbru potrivit tarifelor din cataloagele notarilor publici sau daca partea face o evaluare care este considerata de instanta derizorie, nu permit trecerea la faza propunerii probatoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere precizatoare Artigas Artigas Va salut, Va solicit sfatul in urmatoarea speta Intr-o actiune promovata in instanta s-au formulat pretentii pentru o dauna produsa de catre parat ... (vezi toată discuția)
Taxa jud de timbru baietzika baietzika CUNOSC FAPTUL CA TAXA REPR 3% DIN VALOAREA BUNURILOR DAR CU PRIVIRE LA IMOBIL CINE STABL CARE ESTE VALOAREA DIN CARE SA CALCULEZ 3%. CUM SE PROCEDEAZA? (vezi toată discuția)
Stabilirea valorii de piata teren razvan_1971 razvan_1971 Buna ziua, In anul 2006, intr-un proces de revendicare imobiliara, instanta a solicitat identificarea si stabilirea valorii de piata a unui teren ... (vezi toată discuția)