Va rog sa-mi oferiti lamuriri in legatura cu Legea nr. 161/2003, in special legate de Art. 46. Este vorba despre conceperea si comercializarea unei (unor) aplicatii pentru monitorizarea angajatilor si control parental. Mi se pare ambigua formularea din lege, deoarece eu ca producator nu pot garanta ca programele respective nu vor fi folosite in scopuri mai putin "ortodoxe" de catre client. Nu sunt sigur ca prezenta unui text de licenta elaborat si a unui disclaimer m-ar putea absolvi de orice vina. Cu toate acestea am observat ca sunt prezenti cu succes pe piata romaneasca de profil atat producatori cat si distribuitori. #-o De pietele externe nici nu mai vorbesc... Multumesc.
In ce scopuri le foloseste e problema clientului. Cei ce monitorizeaza angajati intr-o firma au obligatia sa-i informeze pe acestia de asta. In caz contrat, daca softul se foloseste fara informarea angajatilor, se pot formula diverse acuzatii (de exemplu de violare de corespondenta daca se monitorizeaza e-mail-uri).
In primul rand, orice afirmatie juridica trebuie sustinuta legal. In al doilea rand nu m-as panica prea mult, avand in vedere ca am inaintat politiei o plangere cu tot cu dovezi pentru violarea secretului corespondentei, si inca se scarpina dupa cap ca oltenii. In al treilea rand, legea e asa de putin cunoscuta in general, dar mai ales dreptul informatic, incat ma voi interesa cum sa obtin o certificare cand am ragaz.
In ultimul rand depinde ce face soft-ul, desi problema cu casuta postala e delicata teoretic, practica ii omoara pe romani :))
Daca tot ati mentionat ca ati abservat soft strain asemanator cu al dvs, atunci investigati unul si 'imprumutati' din legislatia acestuia, respectiv interesati-va de legalitatea acestuia, cum credeti ca s-a procedat de cand se de romanica tara pe lumea asta :))
Repet...un astfel de soft este legal. E problema clientului in ce scopuri il foloseste.
Da, se poate include in EULA si o clauza prin care clientul sa fie de acord sa nu-l foloseasca in scopuri 'evil', dar asa ceva de obicei e in orice soft serios.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010 BX, utilizator