Am fost angajata in calitate de consultant vanzari intr-o firma de telefonie mobila de 4 luni. De curand mi-a fost adus la cunostinta faptul ca sunt concediata ca urmare a restrangerii activitatii firmei.
1. As vrea sa stiu daca in cazul in care aceasta firma are nevoie de un nou consultant vanzari, firma are obligatia sa ma anunte pe mine de acest fapt sau eu trebuie sa fiu cea care solicita reangajarea?
2. In cazul in care a fost creata o noua firma in locul celei care m-a concediat pe mine, firma ce a preluat personalul de la toate nivelurile , obiectul de activitate, sediile, toate resursele materiale etc ale vechii firme, as vrea sa stiu daca noua firma mai are vreo obligatie fata de mine in conditiile in care nu a existat nici o relatie contractuala intre mine si noua firma?
Va multumesc!
Societatea care va desfacut contractul urmare a restrangerii activitatii nu va putea angaja timp de 6 luni o alta persoana ca si consultant vanzari.
Societatea care a preluat activitatea nu are obligatii fata de dv. decat in cazul in care prin contractul incheiat cu societatea la care sunteti angajata se obliga sa preia si angajatii.
Si daca noua firma s-a obligat sa preia si angajatii? Atunci au ei obligatia sa ma anunta daca au nevoie din nou de mine? Si mai ceva: dupa cele 6 luni pot angaja pe oricine, chiar fara notificarea mea prealabila?
:) Nu jobul in sine ma intereseaza pe mine. As vrea sa stiu doar ce obligatii mai au ei fata de mine si cat timp pentru ca in cazul in care nu isi indeplinesc aceste indatoriri sa pot lua masuri in acest sens. Am motive serioase sa cred ca toata povestea cu reducerea de personal e de fapt un pretext pentru o concediere meschina, fara motive reale.
Am inteles asta. Chestia e ca sunt multe posibilitati sa se descotoroseasca de tine fara sa poti face nimic. Dupa restructurare timp de 6 luni nu poate angaja alta persoana pe acelasi post, insa va angaja un operator calculator sau o secretara, gasesc ei in cor o meserie ...
Concediere
cristian niculae
Buna ziua,
Revin cu problema mea: societatea la care lucrez m-a concediat pe motivul restrangerii activitatii. Am primit un simplu preaviz in care mi se ... (vezi toată discuția)