avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere ca urmare a restrangerii activitatii firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere ca urmare a restrangerii activitatii firmei

Am fost angajata in calitate de consultant vanzari intr-o firma de telefonie mobila de 4 luni. De curand mi-a fost adus la cunostinta faptul ca sunt concediata ca urmare a restrangerii activitatii firmei.

1. As vrea sa stiu daca in cazul in care aceasta firma are nevoie de un nou consultant vanzari, firma are obligatia sa ma anunte pe mine de acest fapt sau eu trebuie sa fiu cea care solicita reangajarea?
2. In cazul in care a fost creata o noua firma in locul celei care m-a concediat pe mine, firma ce a preluat personalul de la toate nivelurile , obiectul de activitate, sediile, toate resursele materiale etc ale vechii firme, as vrea sa stiu daca noua firma mai are vreo obligatie fata de mine in conditiile in care nu a existat nici o relatie contractuala intre mine si noua firma?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 August 2007
diana_h, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:14, 10 August 2007
Am mai auzit eu de smecherii de genul acesta cu shimbarea numelui postului... Va multumesc pentru lamuriri!
Asa este.
Angajatorul are puterea de a face cam tot ce vrea si din acest motiv legiuitorul a venit cu 1001 masuri care sa-i ingradeasca aceste puteri angajatorului dandu-i multe drepturi angajatului. Insa legea poate fi ocolita.

contractul colectiv de munca 2007-2010 la nivel national pe care tr. sa-l respecte toti angajatorii
Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Nu poti face mare lucru dar poti sa ceri ceea ce ti se cuvine si anume cel putin un salariu compensator in afara drepturilor tale salariale la zi.
:D Ei, uite pe asta n-o stiam. Va multumesc!
PS: Ii pot obliga cumva sa faca asta intr-un mod cat de cat amiabil?
ii spui ca asa trebuie si ca altfel poti apela la ITM , ca ce mai conteaza daca il superi ?;)
daca mai citesti acolo mai sunt drepturi de care poti profita, in zilele de preaviz stai 4 ore si tr. sa plateasca 8 etc.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2007
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare raspundere administrator --clau-- --clau-- Buna,tatal meu a avut 10% dintr-o firma la care probil a activat ca administrator.Firma a intrat in incapacitate de plata si neavand active,fiscul a hotarat ... (vezi toată discuția)
Revenire loc munca din concediu maternitate andrecarmen andrecarmen Buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani, in Iulie 2010 urmand sa-mi incep serviciul. Problema delicata este: Firma este ... (vezi toată discuția)
Concediere cristian niculae cristian niculae Buna ziua, Revin cu problema mea: societatea la care lucrez m-a concediat pe motivul restrangerii activitatii. Am primit un simplu preaviz in care mi se ... (vezi toată discuția)