avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general COMPENSAREA INTRE 2 FIRME
Discuție deschisă în Contabilitate în general

COMPENSAREA INTRE 2 FIRME

Cum se face o compensare intre 2 firme cu facturi scadente mai mari de 30 zile si cu valori mai mari de 10.000 lei?
Am inteles ca se face prin gama.imi dar problema mea este daca se mai completeaza si ordinele de compensare care se dau de la bursa de marfuri.
Cel mai recent răspuns: marinelabalta@yahoo.com , utilizator 11:22, 20 Iulie 2010
Vezi topicul de pe Avocatnet:
www.avocatnet.ro/content/for...
Vezi si [ link extern ]
IImprimeria Nationala:
Compania Nationala „Imprimeria Nationala" – S.A. are deschise in toate judetele Centre de preluare comenzi.
Activitatile care sunt desfasurate in aceste centre sunt: .....
- formulare de compensare (ordine de compensare, proces-verbal al sedintei de compensare, registru evidenta operatiuni de compensare, registru erori de compensare); ...........
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
legalmgm, utilizator
Acum m-am dezmeticit si eu cum este cu o compensare intre 2 firme cu facturi mai mari de 10.000 lei si cu scadenta mai mare de 30 zile.
Pasul 1
Se cumpara de la Bursa de marfuri de catre Aministratorul firmei Ordinele de compensare
Pasul 2
Se trimite la gama.imi pe mail copie de pe CUI stampilata si cu semnatura Administratorului si parola pe care o vei folosi in program
Pasul 3
Se trimite copie dupa decizia interna si procedura de alocare a numerelor care cuprinde facturile care urmeaza sa se compenseze si un formular care se gaseste in programul gama imi(undeva in partea dreapta) completat cu seria si nr.facturilor de pe decizie
Pasul 4
Se completeaza OC-ul cu facturile care trebuie sa le platesti si un exemplar il dai celeilalte firme(ex.albastru il dai si rosu ramane la tine)
Pasul 5
Se merge la bursa de marfuri din orasul tau cu cealalta firma impreuna cu OC-urile dupa care o sa se primeasca un PV de la bursa de marfuri impreuna cu un borderou.=D>

Si eu mi-am batut capul cu aceasta compensare tocmai de aceea am postat pentru a afla si altii cum trebuie facut.

O zi buna
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
marinelabalta@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine compensare eulia eulia Buna ziua! Daca firma noastra a emis mai multe facturi catre o alta firma, care la randul ei ne-a emis o factura de aprox. 19.000 lei, compensarea se face ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare georgianan georgianan am cumparat ordinele de compensare...si trebuie sa ma apuc sa completez...are cineva idee care e suma maxima pt fiecare fila?? eu din ce am citit pe net ... (vezi toată discuția)
Compensare pt suma de 298000ron???? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua! Am o rugaminte:-poate sa-mi spuna cineva cum sa procedeaza pentru compensarea sumei de 298000ron?Intr-o parte sunt mai multe facturi ... (vezi toată discuția)