avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incetare CIM in cazul pensionarii anticipate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incetare CIM in cazul pensionarii anticipate

in cazul pensionarii anticipate, cu ce art. din codul muncii se incheie contractul individual de munca?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 16 Iulie 2010
1. Initial salariatul a facut cerere catre angajator sa ii aprobe pensionarea anticipata dupa care a facut dosarul, l-a depus la Casa de Pensii si a fost emisa decizia de pensionare.
2. Art.56 din Codul muncii a fost modificat de Legea 49/2010 si nu mai prevede obligativitatea incetarii CIM la data primirii deciziei de pensionare in cazul pensiei anticipate. Asa ca angajatorul si salariatul pica de acord cu data incetarii CIM cu art.55, lit.b) din Codul muncii.
3. Decizia de pensionare anticipata nu este pusa in plata decat dupa ce Casa de Pensii intra in posesia deciziei de incetare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii eu_fac_viitorul eu_fac_viitorul Art. 56 (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Codul muncii ONELIN ONELIN Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii? Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)