avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebari, intrebari ;) Procedura pentru un strain din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebari, intrebari ;) Procedura pentru un strain din UE

Buna ziua! :)

E FOARTE interesant forum-ul vostru!

Sunt un informatician de nationalitate franceza si locuiesc in Bucuresti.

As dori sa aflu daca imi trebuie o diploma pentru un SRL care ar activa in urmatorii domenii: consultanta financiara si imobiliara+ broker in credite (bancare si nebancare).

In sfarsit, nu am cetatenie romana, ce diferenta de pret la cabinet de avocatura? +20%? Am vorbit deja cu unu, mi-a spus ca cazul meu e complex dar citesc aici ca nu este.

Va multumesc FOARTE mult pentru timpul vostru! ;)
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:03, 9 August 2007
În temeiul prevederilor Legii nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor brokerul de asigurare este persoana juridica româna sau straina, autorizata în conditiile acestei legi, care (...) negociaza sau încheie contracte de asigurare si acorda alte servicii în legatura cu protectia împotriva riscurilor sau cu regularizarea daunelor.

Cred ca vrei, de fapt, sa acorzi consultanta financiara si sa intermediezi obtinerea de credite - cod CAEN 6713.

Taxele la registrului comertului pentru constituirea unei asemenea societati sunt de cca 300 ron. (SRL).

Actele necesare sunt, in mare: act constitutiv, declaratia pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea functiei de asociat unic si administrator, declaratie autentica (data in fata notarului) prin care declari ca nu esti inregistrat fiscal in Romania, specimen de semnatura, dovada depunerii capitalului social, rezervare denumire firma s.a.m.d..

Toate aceste acte le poti redacta si la registrul comertului, declaratia de asociat si specimenul fiind gratuite. Vezi siteul www.onrc.ro. In alta ordine de idei, fiind cetatean al UE te poti legitima doar cu cartea de identitate.
Multumesc frumos.

Firma va avea doua obiecte de activitate, ce ai spus tu (consultanta financiara si sa intermediezi obtinerea de credite), si consultanta imobiliara/ agentie imobiliara.

Nu vreau sa devin broker de asigurari, numai in credite. :)

Te superi daca pun alta intrebare? :D

Ce crezi tu ca ar costa in total la un cabinet de avocatura (pentru un pachet complet)? Am citit in jur de 600 euro. Se aplica si in cazul meu? :)
Nu sunt avocat, dar in niciun caz nu ar trebui sa coste atat. Cunosc avocati care infiinteaza firme cu 1000 RON, iar altii cu 300 RON. Daca mergi la compartimentul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului s-ar putea sa coste chiar mai putin. Succes!
Avocatul cere mai mult la persoanele care au mai multi bani, totul e cum stii sa negociezi.

Alte discuții în legătură

Deschidere srl ade ade Salut! Am si eu o intrebare: vreau sa-mi deschid un srl, cu aproximatie la cat m-ar duce daca apelez la un cabinet de avocatura? taxe+ comisioane deschidere ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac o firma de asigurari ELENADOGARU ELENADOGARU VREAU SA IMI FAC O FIRMA DE ASIGURARI,BROKERAJ CE ACTE IMI TREBUIE,CAM CAT M-AR COSTA,CARE SUNT PASII? VA MULTUMESC ANTICIPAT (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva dan chiru dan chiru se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva? (vezi toată discuția)