avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CUM SA IMI FAC O FIRMA DE ASIGURARI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CUM SA IMI FAC O FIRMA DE ASIGURARI

VREAU SA IMI FAC O FIRMA DE ASIGURARI,BROKERAJ
CE ACTE IMI TREBUIE,CAM CAT M-AR COSTA,CARE SUNT PASII?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 08:27, 9 Ianuarie 2012
se face ca orice srl, va pune codul caen corespunzator domeniului asigurarilor, costa in jur de 3-4 mil inregistrarea la registrul comertului, 200 lei capitalul social si ceva pe la notar;specimen semnatura si niste declaratie sa zicem inca 100 ron
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Ca societate de brokeraj in asigurari ar trebui sa va ganditi mai intai la toate implicatiile si mai ales cele fiscale. La nivel national sunt peste 500-600 astfel de societati si nu supravietuiesc in general decat primii 40-50. Puteti opta si la o colaborare in fransiza cu una dintre primele 20 societati.
Din cate cunosc eu CSA ca sa va admita in piata va cere o garantie de cateva zeci de mii de lei ca garantie asa ca nu e vorba de orice SRL. Ovarianta acceptabila este intr-adevar sa cumpararti o franciza de la un broker de asigurari.
VA MULTUMESC FOARTE MULT!
Da aveti dreptate. CSA-ul solicita aceasta garantie ca si constituire a unui fond inainte de a autoriza brokerul. Sumele sunt destul de mari.

Adrian.Tudor a scris:

Din cate cunosc eu CSA ca sa va admita in piata va cere o garantie de cateva zeci de mii de lei ca garantie asa ca nu e vorba de orice SRL. Ovarianta acceptabila este intr-adevar sa cumpararti o franciza de la un broker de asigurari.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

infintare firma brokeraj cflorinn1980 cflorinn1980 Doresc sa infintez o firma de Brokeraj ( axata mai mult pe asigurari auto) si as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a deschide o astfel de firma? (vezi toată discuția)
Poate un agent asigurari srl sa reprezinte mai multi emitenti de asigurari? georgemarinescu georgemarinescu Este posibil ca un agent de asigurari persoana juridica (SRL cu obiect unic de activitate) sa reprezinte/distribuie mai multe asigurari din aceeasi clasa emise ... (vezi toată discuția)
Devenire broker asigurari ContSters184692 ContSters184692 Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari? Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari? (vezi toată discuția)