avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Infintare Firma Brokeraj
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Infintare Firma Brokeraj

Doresc sa infintez o firma de Brokeraj ( axata mai mult pe asigurari auto) si as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a deschide o astfel de firma?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:38, 23 Februarie 2011
o societate de brokeraj are un domeniu de afectatiune extrem de bine delimitat.De exemplu,pentru a constitui o societate e brokeraj in domeniul pietei de capital,trebuie sa respecte prevederile legii 297/2004.Conditiile sunt extrem de dure,incepand de la capitalul social(sute de mii de euro),pana la organigrama,etc
ar trebui sa ne spuneti exact in ce domeniu doriti sa va axati
As dori sa ma axez pe RCA si CASCO.
@gabriel Z
Era usor de inteles ca se doreste o firma de broker in asigurari.
@florin :Aceste informatii le putei obtine cautand subiectul deja discutat pe forum.Incercati spre exemplu aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
sau aici:
[ link extern ]
Intrati si pe portalul CSA.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Intrati pe csa-isc.ro la sectiunea autorizari si veti gasi acolo toate raspunsurile. Capitalul social nu e de sute de mii de euro....ci doar de 25.000 lei, dar trebuiesc indeplinite mai multe conditii simultan
Cele mai bune informatii le puteti primi de la o frma de brokeraj deja infiintata si care functioneaza pe piata. Eu v-as recomanda sa cumparati o franciza de la unul din brokerii de pe piata care va poate propulsa mult mai usor si mai repede pe piata asigurarilor.

Alte discuții în legătură

Devenire broker asigurari ContSters184692 ContSters184692 Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari? Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari? (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac o firma de asigurari ELENADOGARU ELENADOGARU VREAU SA IMI FAC O FIRMA DE ASIGURARI,BROKERAJ CE ACTE IMI TREBUIE,CAM CAT M-AR COSTA,CARE SUNT PASII? VA MULTUMESC ANTICIPAT (vezi toată discuția)
Poate un agent asigurari srl sa reprezinte mai multi emitenti de asigurari? georgemarinescu georgemarinescu Este posibil ca un agent de asigurari persoana juridica (SRL cu obiect unic de activitate) sa reprezinte/distribuie mai multe asigurari din aceeasi clasa emise ... (vezi toată discuția)