Cine ma poate lamuri si pe mine??? In Legea 118/2010 la Art. 1 scrie asa:
"(1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%
Noi suntem institutie publica,integral finantata din fonduri proprii (spital) si in categoria drepturilor salariale, intra si tichetele de masa. Prin urmare, incepand de la 1 iulie, se reduce cu 25% si valoarea tichetelor de masa? (asta pe langa impozitarea lor 16%). Exista Ordinul 1933/2010, care nu spune nimic in legatura cu asta. Stie cineva cum sta situatia?
Si alta intrebare: Are cineva cunostina de norme de aplicare pt impozitarea tichetelor de masa?
Multumesc!
Cum justificam ca tichetele de masa nu intra in reduceri? Deocamdata avem sintagma cuprinsa expres in lege : cuantumul brut al salariilor , ... inclusiv.. si alte drepturi salariale, vor fi reduse cu 25%.
Repet, la noi in buget, tichetele de masa sunt cuprinse in drepturile salariale.
Cum putem justifica noi, la un eventual control, neincluderea in drepturile salariale diminuate si a tichetelor?
Nici mie nu mi se pare normal sa fie reduse de 2 ori(16%+25%), plus ca din ce am inteles din articolele din presa, nu a existat intentia de a se taia tichetele si cu 25%. Dar legea suna altfel...din pacate, ca de obicei.
Astept o solutie fundamentata, daca exista..eu sincer n-o am si tare mi-e ca oamenii vor fi din nou cei care vor suferi.