avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Este obligatorie autorizarea ANEVAR pentru expertul ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Este obligatorie autorizarea ANEVAR pentru expertul tehnic evaluator?

In cazul in care expertul tehnic a fost numit ptr. efectuarea unei expertize de evaluare imobiliara intr-un dosar de executare silita imobiliara, acesta trebuie sa fie autorizat ANEVAR?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:45, 25 Iulie 2010
NU. , insa trebuie sa fie atestat de catre Ministerul Justitiei
NU, nu este obligatoriu:
Expertize judiciare "Evaluarea proprietati imobiliare (EPI) pot face expertii judiciari legitimati ca atare de catre MJ in specialitatile:
- constructii civile si EPI (ingineri constructori)
- EPI (eventual alte pregatiri dar membrii ANEVAR).
Dupa parerea mea este bine sa ne raportam mai ales la OG 2/2000 !
suteual a scris:
Dupa parerea mea este bine sa ne raportam mai ales la OG 2/2000

Asta spuneam si noi, colegul @ cioan si cu mine:
vezi OG nr.2/2000, modificata prin Legea 178/2009:
Art. 14
(1) Persoana care a dobândit calitatea de expert tehnic judiciar sau de specialist, în conditiile prezentei ordonante, poate efectua expertize tehnice judiciare numai în specialitatea în care a fost atestata.
(2) Specializarile expertizei tehnice judiciare sunt stabilite în Nomenclatorul specializarilor expertizei tehnice judiciare, aprobat prin ordin al ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti.
(la data 23-mai-2009 Art. 14, alin. (2) din capitolul II modificat de Art. 1, punctul 5. din Legea 178/2009 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul tehnic judiciar poate face si evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie expert evaluator autorizat anevar ? DenisRif DenisRif intr-un proces de partaj Expertul Tehnic Judiciar poate face si Evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie Expert Evaluator Autorizat ANEVAR in spiritul O.G. ... (vezi toată discuția)
Stabilirea valorii de piata teren razvan_1971 razvan_1971 Buna ziua, In anul 2006, intr-un proces de revendicare imobiliara, instanta a solicitat identificarea si stabilirea valorii de piata a unui teren ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara de evaluare imobiliara DanyD DanyD In Raportul de expertiza de evaluare imobiliara, expertul desemnat de catre instanta retine doua valori reprezentand lipsa de folosinta a imobilului, in sensul ... (vezi toată discuția)