Stiu ca durata stagiului militar obligatoriu ( doi ani , in cazul meu ) este cnsiderata vechime in campul muncii, daca prima angajare s-a efectuat anterior acesteia . Intrebarea mea este daca aceasta perioada este inclusa si in stagiul de cotizare. Pana la urma statul m-a obligat sa ofer un serviciu militar gratuit in loc sa ffiu lasat sa castig un salariu si , prin aceasta, sa achit taxele de asigurari sociale, inclusiv pt pensie, care ma intereseaza in mod expres.
1. Stagiul militar se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.
2. Nu e nevoie de nici o adeverinta de la U.M. unde ati facut stagiul deoarece legea 19/2000 rezolva si aceasta problema:
Art.78... (5) Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului anual al asiguratului se utilizează:
a) cuantumul pensiei de invaliditate sau al altor drepturi de asigurări sociale obţinute în perioadele respective, în cazurile prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. a);
b) 25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective, pentru cazurile prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. b) şi c) şi la art. 53 alin. (3).