avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Sotul meu este cetatean american iar eu romanca. Ne-am casatorit in Noiembrie 2009 la primaria sectorului 3 de care eu apartin. Eu nu am nici un venit iar sotul meu castiga o pensie pe caz de boala acordat din partea statului american in urma unui accident care a a avut loc acum 3 ani. In prezent locuim in Bucuresti impreuna, dar lucrurile nu merg foarte bine asa ca in curand s-ar putea pune problema unei separari si divort prin urmare. Eu am o fetita de 8 ani dintr-o casatorie anterioara deci nu se pune problema de copii... Intrebarea mea este daca divortul va avea loc in Romania ( eu neavand cetatenie americana inca deci nu exista alta posibilitate)

Dar conturile lui din banca si banii castigati in urma unui proces (intentat de el improtriva unei companii de asigurari) toti acesti banii provinind din timpul casatoriei...as avea dreptul la o parte din ei? si daca da cum pot dovedi ca acesta detine banii acestia conturile nefiind comune?

Multumesc Anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
amisabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:33, 17 Iulie 2010
Sotul divortat are dreptul la intretinere doar daca se afla in nevoie datorita unei incapacitati de munca survenite inainte de casatorie, ori in timpul casatoriei;de asemenea el are dreptul la intretinere si atunci cand incapacitatea se iveste in decurs de un an de la data desfacerii casatoriei, insa numai daca incapacitatea se datoreaza unei imprejurari in legatura cu casatoria.
Cum inteleg ca nu va aflati intr-o situatie aratata de textul de lege, raspunsul este ca nu puteti beneficia de pensie intretinere.
In ceea ce priveste indemnitatea de asigurare sau despagubirea pentru pagube pricinuite persoanei aceasta reprezinta bunul propriu al sotului si deci nu aveti drept asupra acestor bani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
veti divorta la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun,in romania . in privinta banilor, cei primiti cu titlu de dauna, sunt numai ai lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,obligatii sau nu fata de sotul/sotia cu depresie. vasi49 vasi49 in caz de divort partenerul bolnav de depresie (imbolnavit in timpul casniciei)beneficiaza de ajutorul financiar al celui care divorteaza?daca da conform carei ... (vezi toată discuția)
Intretinerea minorului si a mamei? ContSters216620 ContSters216620 daca eu nu lucrez,si sunt divortata de sotul,sunt acasa cu un minor de 1 anisor si 2 luni ,dar nu locuim impreuna,are cumva obligatia sa imi achite si mie o ... (vezi toată discuția)
Pensie george_81 george_81 p cat timp se acorda pensia de intretinere sotului parat reclamant in procesul e divort? (vezi toată discuția)