avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort acord comun- termen+ vacanta judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort acord comun- termen+ vacanta judecatoreasca

Buna ziua.
Eu si sotul meu am decis sa divortam prin acord comun. Nu avem copii si nici bunuri comune.
Am si eu 2 intrebari:
1. Avem de gand sa depunem cererea de divort saptamana viitoare - se poate avand in vedere ca e vacanta judecatoareasca?
2. Cand depunem cererea, ni se spune si data programata pentru infatisare? Sau trebuie sa asteptam citatia ca sa aflam data?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m1ha1g , utilizator 04:33, 26 Iulie 2010
Update: Am fost ieri si am depus cererea. Teoretic in vreo 2-3 zile voi putea sa vad termenul pe protalul judecatoriei. In vreo 2 saptamani primesc citatie. Mi-a sursurat dna de la registratura ca intr-adevar, termenele sunt la anu'....Nu va mai spun cat de tufliti am fost amandoi.
Doamna Persa, nici nu stiti ce bine ati pus punctul pe i: intr-adevar, sotul meu vrea sa plece in strainatate iar un termen la anu' in februarie pica precum nuca-n perete. Va multumesc pentru idee. Fac un pic de research pe tema asta si daca nu ma lamuresc, am sa revin aici sa abuzez de dvs :)

Multumesc.
Update: Am auzit de legea pt "mica" reforma in justitie, conform careria divortul prin acord comun se poate solutiona si prin mediere si inteleg ca se vor da termene mai scurte, chiar in aceeasi saptamana cu depunerea cererii...cel putin teoretic...sa vedem cum si daca ne va afecta si pe noi :)
Pana una alta, am o alta speta:
Situatia actuala: depus cerere de divort, termen pe 26 ianuarie 2011.
1.Daca eu achit un avans substantial pentru o garsoniera- se pune ca si bun comun? Sau avand in vedere ca am inceput procedura de divort, pot sa stau linistita?
2. Cum pot totusi sa-mi platesc avansul la garsoniera si sa fiu sigura ca nu poate fi considerata bun comun? (trebuie sa ne mutam de unde stam- apt. tatalui meu pe care-l vinde si din care imi da banuti pt avans).

Va multumesc nespus de mult!
solicitarea prin mediere se poate face si daca e si un copil minor la mijloc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare termen de judecata York York Pe data de 23 aprilie am depus la Judecatorie cererea de divort prin acordul partilor. Deoarece termenul de judecata ce ne-a fost alocat este foarte indepartat ... (vezi toată discuția)
Divort Clara Bolintineanu Clara Bolintineanu Sotul meu a inaintat actiune de divort in luna Iulie 2010 . Termenul stabilit pentru prima infatisare a fost dat pentru luna Aprilie 2011. Eu a-m inaintat o ... (vezi toată discuția)
Divort prin justitie sau notar. claustara claustara Am depus cererea de divort la judecatorie acum doua saptamani si mi s-a dat termen de infatisare pe 3 Noiembrie 2011. Eu reclamant, sotia parat. Daca intre ... (vezi toată discuția)