avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie de baza

Spuneti-mi, va rog cum pot rezolva situatia urmatoare: am doua contracte individuale de munca cu norma intreaga la doua institutii diferite. Dorind sa pastrez ambele joburi, ce trebuie sa fac pentru a-mi schimba functia de baza de la o institutie la alta? E posibil ca institutia la care renunt la functia de baza sa nu-mi mai permita sa lucrez acolo? Problema este daca institutia de unde imi schimb functia de baza si implicit imi retrag carnetul de munca, poate sa ma concedieze pentru acest motiv.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 21:00, 10 August 2007
Un salariat are dreptul sa isi aleaga functia de baza la ce firma doreste dintre cele la care are CIM,schimbarea optiunii cu privire la functia de baza ar trebui sa fie un lucru simplu, teoretic, practica de la noi insa te cam omoara.........si anume, in practica este necesara incheirea cartii de munca la societatea la care a incetat functia de baza si deschiderea acesteia la noua societate fara incetarea niciunuia dintre CIM aflate in discutie. Incheierea cartii de munca insa este un lucru mai dificil, facandu-se in baza unei decizii a carei motivare in drept este controversata chiar si in randul functionarilor ITM, chiar si deschiderea ei in baza unui CIM mai vechi cam starneste dispute.
Lucrurile ,altfel, s-ar desfasura simplu printr-o cerere adresata firmei in care specifici dorinta de a nu mai avea functia de baza in unitatea respectiva ,atasand adeverinta de la noua unitatea la cere ai ales functia de baza care dovedeste acest fapt.
Cu privire la concediere pe motivul ca nu mai ai functia de baza in unitate, sau mai exact ca retragi carnetul de munca de la firma,depinde de practica firmei si anume daca acestia au obiceiul sa faca

Tocmai am avut cateva cazuri de genul asta.
La angajatorul unde aveti functia de baza depuneti 2 cereri:
1.una adresata angajatorului , in care solicitati ca incepand cu data de____ activitatea desfasurata in baza CIM nr/data sa fie inafara functiei de baza, deoarece incepand cu aceasta data functia de baza o aveti la sc______
2.una adresata ITM, prin care solicitati schimbarea functiei de baza in carnetul de munca de la sc_____cod ITM_____, la SC _____, cod ITM_____, incepand cu data de______.Modificarea va fi operata de angajator (daca are aprobare pt completarea carnetelor de munca) sau de ITM , in baza cererii, se va aplica viza ( la fel ca in cazul incetarii contractelor) si vi se ma inmana carnetul de munca.

La celalalt angajator depuneti o cerere prin care solicitati ca functia de_____, in baza CIM __(nr/data) sa fie functie de baza incepand cu data de_____.

Eu n-am avut probleme la ITM cu aceste inregistrari.

De concediat..hmm...nu cred ca pot invoca acest motiv( decat in cazul reducerilor de personal).#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca-al doilea job ionp ionp buna ziua! stiu ca s-a mai discutat o problema asemanatore, dar tot nu m-am lamurit. problema sta in felul urmator: in momentul de fata sunt angajat cu ... (vezi toată discuția)
Unitatea de baza mony mony Va supun atentiei urmatoarele: X are 3 cim la 3 firme diferite, dintre care una este unitate de baza ( carnetul e tinut la ITM ). La un interval oarecare de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ioana33c ioana33c buna ziua. am nevoie urgent de o informatie. daca am depusa cartea de munca la Directia de munca..care este procedura daca doresc sa imi iau cartea de munca ... (vezi toată discuția)