avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza auto

buna ziua
sunt posesorul unui autoturism Volkswagen, care recent a fost implicat intr-o problema deosebita, nefiind vorba de un eveniment rutier
situatia de fapt este urmatoarea:
pe data de 02.07.2010, in urma unei programari in service pentru revizia obisnuita conform numarului de kilometri rulati, s-a procedat la schimbarea consumabilelor normale (filtre, lichide, etc), precum si diagnoza motorului (efectuata imediat dupa schimbul consumabilelor descris anterior)
la diagnoza computerizata, s-a identificat o eroare de evacuare (motorul fiind TDI), concluzia finala dupa testarea "la drum" fiind aceea ca "turbina" trebuie inlocuita sau reconditionata.
operatiunea fiind destul de costisitoare, am intrebat daca se mai poate rula in aceaste conditii, raspunsul fiind afirmativ, dar ca motorul "va trage" mai greu.
la plecarea din service, am observat o scadere drastica a puterii motorului, mult mai mult decat inainte de intrarea in service, dar am atribuit-o defectarii "turbinei" conform celor spuse de reprezentantii service-ului.
la 5 zile dupa aceasta, in data de 07.07.2010, intr-o cursa obisnuita, cu mentiunea ca de la iesirea din service am incercat sa nu "fortez" masina, la un moment dat, motorul s-a defectat, ulterior nereusind sa il pornesc.
incercad sa vad ce s-a intamplat, am ridicat capota motorului si am observat un usor fum la nivelul filtrului de aer, care fusese schimbat in service.
demontand capacul carcasei filtrului, am descoperit o bucata dintr-un material textil, pus de catre mecanic, care obtura complet conducta de aer in scopul de a nu intra impuritati si mizeria in motor, in timpul operatiunii de schimbare a filtrului, doar ca fusese uitat acolo.
masina a fost luata pe platforma si dusa la service chiar in aceeasi zi (unde de altfel de afla si acum). a doua zi a trebuit sa plec din tara, insa pana la momentul iesirii am fost contactat telefonic de reprezentantii service-ului, care mi-au descris problemele constatate. practic, chiulasa si tot ceea ce reprezinta partea de admisie, alimentare sunt distruse, trebuind inlocuite, costurile fiind enorme
eu personal pun aceste defectiuni pe seama materialului textil uitat acolo, insa reprezentantii de la service refuza sa ia in calcul aceasta situatie, sustinand ca nu acest lucru a dus la defectiunea motorului.
IN CONCLUZIE: se poate face o expertiza calificata a motorului, care sa reveleze cauzele, defectiunea, in scopul actionarii ulterioare in instanta pentru recuperarea pagubei? Mentionez ca nu doresc decat reparatia motorului pe cheltuiala service-ului, fara despagubiri materiale, morale sau de alta natura.
care este procedura de urmat intr-un astfel de caz?
se poate recomanda o societate de expertiza competenta intr-un astfel de caz?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:05, 19 Iulie 2010
Buna ziua !
Consider ca , trebuie sa va adresati unui service autorizat WV, in vederea expertizarii cauzelor ce au condus la defectiunile respective . De asemeni, in aceasta situatie, daca pe cale amiabila nu faceti nimic, veti fi nevoit sa actionati in instanta service- ul care v- a produs paguba. In acest sens, aveti nevoie de probe, probe ce pot consta in interogatoriul celor implicati, martori, prezumtii si bineinteles expertizarea auto.
Cu stima !
Adresati-va unui expert tehnic auto care lucreaza sau a lucrat intr-o unitate de reparatii auto. Expertiza trebuie efectuata la sediul unui service autorizat VW. Va recomand ca expertul sa fie din alt judet pentru a evita relatiile de colaborare sau chiar de prietenie intre expert si reprezentantii service-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa revizia auto obligatorie Vulturudac Vulturudac probleme dupa revizia auto obligatorie la masina noua de 2 ani,8000 km dupa revizie a disparut autocolant cu date identificare motor de sub capota ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru fitcros fitcros Cumparare masina cu motor defect Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o problema cu un service am fost la ei acum ... danidani38 danidani38 Buna ziua am și eu o problema cu un service Am fost la ei acum aproape 3 săptămâni pentru o constatare din cauza ca mașina pierdea lichid de răcire la ... (vezi toată discuția)