avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Am si eu o problema la care sper sa aflu un raspuns. As dori sa stiu care este algoritmul LEGAL de calcul al indemnizatiei de crestere copil in situatia urmatoare: sotia mea a nascut in martie 2010 iar la calculul indemnizatiei i s-au luat in calcul veniturile din salarii pe ultimile 12 luni si venituri din alte surse tot pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilulul. In cazul veniturilor din salarii nu am nicio nelamurire. In ceea ce priveste veniturile din alte surse, acestea au fost inregistrate incepand cu luna august 2009 si pana in februarie 2010.
Conform "informare privind modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 148/2005 pt. indemnizatia de crestere a copilului pana la 2/3 ani, conform HG 1682/2008", daca persoana realizeaza si alte venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.
Daca citim f bine mai sus, calculul pentru aceste alte venituri, dupa parerea mea ar fi insumarea veniturilor august 2009 - februarie 2010 si impartirea lor la 12. Cei de la Directia muncii insa au insumat mai intai veniturile 2009 pe care le-a impartit la 12, apoi cele din 2010 pe care le-au impartit la fel, la 12, diminuandu-mi considerabil indemnizatia rezultata, fata de calculul meu initial.
Este corect acest algortim al lor??
Astept raspuns urgent, pentru a sti daca pot depune o contestatie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 19 Iulie 2010
1. Aveti dreptate dvs.: se imparte suma totala a veniturilor la 12.
2. Cereti sa vi se dea baza legala a calculului facut de cei de la Agentia de Prestatii Sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului brendissima brendissima Daca detin CIM, deci am venituri salariale, si obtin, in paralel, venituri din activitati independente (comision asigurari, de ex, prin contract de mandat), ... (vezi toată discuția)
Calcul procent indemnizatie crestere copil maysa31 maysa31 Tot ce am citit pe site-uri specializate, si raspunsurile date, sunt diverse variante, ce permit interpretari legii in vigoare privind indemnizatia crsetere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil marianadamacus marianadamacus Va rog sa-mi spuneti la ce se aplica procentul de 85% pentru ingrijire copil: la salariul brut sau net? Si ce retineri voi avea (impozite,taxe)? Multumesc. (vezi toată discuția)