avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare program vizita minor

Buna ziua, daca am o hotarare data in fata instantei de fond, pentru un anumit program de vizita, si doar o parte din acest program este atacat prin apel, cum se poate asigura respectarea dispozitiilor neatacate prin apel din sentinta? Instanta de apel oricum nu va judeca decat punctele atacate prin apel, conform 295 alin. 1 Cod pr. civ., si in acest caz, cum asigur respectarea dispozitiilor neatacate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:48, 20 Iulie 2010
Asteptati ca hotararea sa ramana definitiva si irevocabila,
ca sa poata fi pusa in executare.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Daniel Coman, Avocat
Eu ma refer la partea neatacata cu apel. Am un program de vizita pentru luna august, cu luarea minorei la domiciliul meu, si acest aspect nu a fost atacat cu apel. Cum pot sa ma asigur ca parintele care are incredintat copilul va respecta dispozitiile primei instante care nu au fost atacate? Multumesc.
Pentru a pune in executare o hotrare, trebuie ca ea sa fie investita cu formula executorie. Nu pot fi investite du formula executorie decat hotararile definitive si cele definitive si irevocabile. Nu se investesc cu formula executorie numai anumite dispozitii dintr-o hotarare. In situatia dv nu puteti face nimic pana cand hotararea nu va fi definitiva, chiar daca anumite aspecte din ea nu au fost apelate. In acest sens, va trebui sa asteptati solutionarea apelului apoi sa investiti hotararea si sa o puneti in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorie prin nerecurare mery.marin mery.marin buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare?? (vezi toată discuția)
Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul de relatii personale Arslan Arslan Buna tuturor, S-a judecat fondul (am primit un program de relatii personale), a urmat apelul, care a fost respins. Urmeaza cele 30 de zile. Nu pot pune ... (vezi toată discuția)
Hotarare redactata gresit primavera1234 primavera1234 Am primit hotararea privind incredintarea si programul de vizitare al copilului. Problema este ca numele copilului este gresit, adaugandu-i-se o ... (vezi toată discuția)