avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minor din tara

Buna ziua.As vrea sa ma informati si pe mine in legatura cu o problema.De curan d am auzit de la o cunostinta ca s-ar fi dat o lege noua prin care nu mai este nevoie de acordul tatalui pentru a ascoate copilul din tara, eu nefind casatorita, dar copilul are tata trecut pe certificat.Mentionez ca copilul este pe numele meu de familie, tatal doar a recunoscut copilul si sa trecut de tata.Nu suntem casatoriti!!Va rog sa-mi spuneti mai exact daca am nevoi de un acord al lui sau nu pentru a a scoate copilul din tara.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:20, 19 Iulie 2010
Va trebuie acordul lui.
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
de incredintare minor nu va mai trebuie acordul tatalui.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Daniel Coman, Avocat
Dar exista o lege in curs de aplicare sau ati auzit de asa ceva de o anumita lege noua... ca nu ar mai fi nevoie de acord tatalui in cazul in care nu suntem casatoriti?
"Legea noua" prevede ca, daca aveti hotarare judecatoreasca de incredintare minor, def. si irevoc. nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
Intentati actiune de incredintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere copil minor din tara dana_thebest dana_thebest Buna ziua, am o urmatoare problema. Am trait in concubinaj cu tatal ficei mele, care are varsta de 4 ani, acum imi face viata calvar si intentez sa ies cu fica ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala tata pt vacanta copil in canada ramonel80 ramonel80 Buna ziua! Am un copil de 11 ani, care imi e incredintat spre crestere si educare prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila (nu am fost ... (vezi toată discuția)