avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICATU DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICATU DE MOSTENITOR

AM SI EU O PROBLEMA, AM ACTIONAT IN INSTANTA O PERS FIZICA PTR RECUPERAREA DATORIILOR DAR PROBLEMA ESTE CA PERSOANA IN CAUZA A DECEDat si nu stiu de unde pot sa scot certificatul de mostenitor al persoanei respective.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 12:35, 13 August 2007
nu ste obligatorie depunerea la dosar a certificatului de mostenitor. trebuie indicat numele si adresa mostenitorilor, sotie , copii, nepoti, etc. acel certificat exista doar daca mostenitorii solicita eliberarea lui unui notar public. daca nimeni nu solicita acest lucru, el nu se elibereaza din oficiu, de aceea nu ar trebui despus certificatul ci doar indicati mostenitorii. pentru a fi si mai usor se solicita de la serviciul de stare civila copii dupa actele de nastere ale mostenitorilor, pentru a dovedi rudenia cu decedatul, sau certificat de casatorie-in cazul sotului supravietuitor
pai cel mai sigur este sa faci o cerere la camera notarilor publici de la ultimul domiciliu al debitorului decedat prin care sa soliciti sa ti se comunice cine sunt mostenitorii numitului.....cu ultimul domiciliu ......ti se va raspunde fie cu numele mostenitorilor ....sau cel mai rau caz ca succesiunea dupa ....nu a fost efectuata......si atunci o iei de la capat.....sau poti cere si de la stare civila....dar nu e sigur ca ei stiu dar poti obtine macar data exacta a decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crtificat de mostenitor cri30 cri30 Buna ziua As avea si eu o intrebare legata de legea 10/2001 In anul cursul anului 2005, o persoana inainte sa decedeze ii lasa prin testament unei alte ... (vezi toată discuția)
Succesiune - un singur mostenitor Inna6769 Inna6769 cum se procedeaza in cazul succesiunii ;in cazul in care tatal meu a decedat si eu sunt singura mostenitoare ? (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)