AM SI EU O PROBLEMA, AM ACTIONAT IN INSTANTA O PERS FIZICA PTR RECUPERAREA DATORIILOR DAR PROBLEMA ESTE CA PERSOANA IN CAUZA A DECEDat si nu stiu de unde pot sa scot certificatul de mostenitor al persoanei respective.
nu ste obligatorie depunerea la dosar a certificatului de mostenitor. trebuie indicat numele si adresa mostenitorilor, sotie , copii, nepoti, etc. acel certificat exista doar daca mostenitorii solicita eliberarea lui unui notar public. daca nimeni nu solicita acest lucru, el nu se elibereaza din oficiu, de aceea nu ar trebui despus certificatul ci doar indicati mostenitorii. pentru a fi si mai usor se solicita de la serviciul de stare civila copii dupa actele de nastere ale mostenitorilor, pentru a dovedi rudenia cu decedatul, sau certificat de casatorie-in cazul sotului supravietuitor
pai cel mai sigur este sa faci o cerere la camera notarilor publici de la ultimul domiciliu al debitorului decedat prin care sa soliciti sa ti se comunice cine sunt mostenitorii numitului.....cu ultimul domiciliu ......ti se va raspunde fie cu numele mostenitorilor ....sau cel mai rau caz ca succesiunea dupa ....nu a fost efectuata......si atunci o iei de la capat.....sau poti cere si de la stare civila....dar nu e sigur ca ei stiu dar poti obtine macar data exacta a decesului.