avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... De ce tot mai multi grefieri incearca la inm?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

De ce tot mai multi grefieri incearca la inm?

Am o nelamurire, ce ii motiveaza pe grefieri - sng-isti, in special- cei cu studii superioare juridice, sa incerce la inm? Salariile? Modul cum au fost tratati ca grefieri? Pozitia in sistemul juridic?
Cel mai recent răspuns: ContSters89182 , utilizator 11:15, 20 Iulie 2010
Statutul de magistrat, imuabilitatea, salariul, pozitia sociala, respectul, reputatia, aspiratia catre o mai buna calitate a vietii, avansarea in cariera...si multe altele.

Pana si "fisa postului", se compara munca de magistrat cu cea de grefier??? Never-ever.
Sa fie SNG-ul o rampa de lansare pt viitorii inm-isti? Nu vreau sa denigrez sau minimalizez munca grefierilor, dar am vazut ca de la an la an, tot mai multi grefieri aleg sa incerce la inm...
Poate cineva care a fost grefier si acum este auditor, in linii mari, sa ne spuna cate ceva...
Mai este și varianta inversă, în care mulți INM-iști încearcă an de an fără succes să intre la institut. După multe eșecuri de acest gen se mai liniștesc și o iau treptat, gândind că SNG-ul este o etapă intermediară ce e musai să fie parcursă, unde dobândesc mai multă experiență juridică fiind aproape de focul luptei. Au nevoie de un serviciu stabil și de unde se poate continua lupta în liniște. Iar când se apropie înscrierile din nou încearcă la INM.
Sincer nu inteleg rostul acestor framantari. E alegerea grefierilor daca doresc sa mearga mai departe, si ei sunt oameni cu studii superioare juridice si consider ca experienta acumulata este punct in plus. Fiecare om are dreptul la mai bine, are dreptul la o schimbare, iar daca vine din sistem cu atat mai bine! Nu cred ca cineva trebuie sa se explice pentru deciziile pe care le ia, sau grefierii sunt o categorie de oameni cu mai putini neuroni decat candidatii care dau la INM?
Ai perfecta dreptate.Departe de mine de a denigra sau minimaliza importanta si efortul acestei categorii de personal.
Numai ca am fost foarte mirata, cand mai multi cunoscuti mi-au zis ca la mai toate concursurile la care au fost, sunt multe persoane incadrate ca si grefier, care incearca....
Nu am crezut ca starnesc polemici. Multa bafta in activitate si scuze....
Si da, si grefierii au tot atatia neuroni ca si cei care dau la inm....poate ca unii chiar mai multi.
O zi buna, pa, pa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sng - meritã încercat !! zz-man zz-man Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri. Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul ... (vezi toată discuția)
Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)
A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe aici??? mattei_d mattei_d Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ... (vezi toată discuția)