avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Judecata in alt judet
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Judecata in alt judet

Buna ziua!Am si eu o nelamurire , daca cineva e angajat intr-un judet la o firma si vrea sa dea acea firma in judecata in alt judet, se poate?chiar daca in contract scrie ca eventualele litigii se vor solutiona in judetul unde e angajat.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 19 Iulie 2010
cererea de chemare in judecata se va introduce la instanta de la domiciliul angajatului!poate are domiciliul in alt judet si atunci merge....daca nu....trebuie o stramutare...si este mult mai greu.....
paraco a scris:

Buna ziua!Am si eu o nelamurire , daca cineva e angajat intr-un judet la o firma si vrea sa dea acea firma in judecata in alt judet, se poate?chiar daca in contract scrie ca eventualele litigii se vor solutiona in judetul unde e angajat.Multumesc!

Este angajat in baza unui c.i.m. sau are un alt tip de contract?
Litigiile de munca se solutioneaza de catre Tribunalul în a cărui circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca alina 84 alina 84 Buna ziua.am si eu o nelamurire.daca sunt angajata la o societate cooperativa mestesugareasca unde ma pot adresa cu o cerere de chemare in judecata referitoare ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca fara sa primesc ultimile 3 salarii catalingrigore77 catalingrigore77 Mi-am dat demisia pentru ca nu mai primisem ultimile trei salarii dar nici dupa trecearea a altor 5 luni de la aprobarea demisiei nu am primit cele trei ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)