avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare facuta la ITM. Ce parere aveti de raspuns? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare facuta la ITM. Ce parere aveti de raspuns? Mie mi se pare bataie de joc. Va rog dati-mi un sfat.

Sunt angajata in cadrul unei societatii din februarie 2006, in ianuarie 2010 am aflat ca sunt insarcinata, ca sa beneficiez de concediul pentru cresterea copilului am inceput sa ma interesez daca firma a fost corecta si a achitat pentru cartea de munca toate darile la stat. Am aflat ca societatea la care lucrez ma trecea cu un program de 3 ore pe zi iar in lunile august 2009 si ianuarie 2010 eram trecuta in fara plata. Am facut o sesizare la ITM (aceasta sesizare a fost facuta impreuna cu mai multi colegi care erau in situatia mea), inspectorii de la ITM au venit la sediul societatii unde am dat toti declaratii, raspunsul lor referitor la situatia mea a fost: "Referitor la faptul ca figurati in concediul fara plata fara ca dvs. sa fi solicitat acest lucru, va comunicam ca acest aspect nu s-a confirmat. Din foile colective de prezenta reiese ca in perioada analizata (ianuarie 2010-mai 2010), nu figurati cu ore nelucrate. Angajatorul a depus la ITM-Bucuresti,la data de 01.07.2010, state de plata rectificative, in care salariul tarifar de incadrare este de 720 lei incepand cu data de 01.01.2010".
Nu trebuia verificata toata perioada cat am fost angajata adica din februarie 2006? De ce au verificat numai ultimile 5 luni? De ce s-a demostrat prin "state de plata rectificative" asta nu inseamna ca angajatorul le-a dat ceva spaga insepctorilor ca sa-i de-a timp sa corecteze ce a declarat initial, stiu ca state de plata rectificative la asta servesc. Sesizarea am depus-o pe 14 iunie, iar rectificativele au fost depuse la ITM pe 1.07.2010... Mie nu mi se pare corect. Ce parere aveti? Ce pot sa fac in continuare? Cui sa ma adresez sa fie verificata toata perioada cat am lucrat la aceasta firma. Mai nou din luna iunie 2010 nu mi s-au achitat drepturile salariale. Va rog dati-mi un sfat?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 20:21, 20 Iulie 2010
Nu mai apelati la ITM;este o pierdere de timp sau o creare de clientela pentru cei ce fac controalele. Incercati in instanta dar este foarte posibil sa dati peste "ta-su".
Cititi cu atentie legea Inspectiei muncii (legea nr.108/1999)si veti constata ce trebuie sa faca aceasta si ce nu face.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! oanacristina oanacristina lucrez din decembrie 2009 la o firma,dar seful mi-a depus contractul de munca la ITM in luna februarie 2010.acum sunt insarcinata si nu pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Problema revisal/anaf d112 octavianmateo96 octavianmateo96 Buna ziua. Intampin si eu cateva probleme si ar fi minunat sa ma puteti ajuta/lamurii daca ati trecut prin probleme de genul ... Lucrez de 4 luni la firma ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de vechime ameliee ameliee Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoarea problema: angajatorul refuza sa imi elibereze adeverinta de vechime. Motivul este ca, in urma unui proces castigat, ... (vezi toată discuția)