avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii de diponibilizare a bugetarilor?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii de diponibilizare a bugetarilor?

S-a dispus diponibilizarea a 54 de salariaţi, cu procedura am inteles cum este, criterii am găsit în contractul colectiv de muncă la nivel naţional, la nivel de ramură doar că parte din ele contravin Codului Muncii, deci nu pot fi luate în calcul.
Ce păreri aveţi?
Cel mai recent răspuns: jaab , utilizator 22:41, 19 Iulie 2010
Ce criterii contravin Codului Muncii si pe care le-ati gasit in ccm la nivel national sau la nivel de ramura?

Pentru bugetari , inca sunt in vigoare prevederile OUG nr.98/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective .
Spre exemplu art 5 alineatul 2 nu se înţelege cu criteriul de responsabilitate familiala, chiar şi cu cel ce se referă la cei doi soţi...

Am să caut acum OUG nr.98/1999
Mulţumesc

Pe mine mă interesează dacă există anumite criterii impuse de alegere a persoanelor ce urmează a fi disponibilizate, iar dacă există unde le găsesc şi contravin ele legii sau nu?
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
ContSters141003, utilizator
Din pacate am intrebat si eu despre aceste 2 criterii dar se pare ca nu se poate definii de nimeni termenul de responsabilitate familiala, desi ma duce mintea cam la ce se refera, poate ne lamureste totusi cineva pentru ca acest lucru vor fi folositor si altor viitori bugetari. Nu m-i se pare corect sa ramana cineva in functie care nu are familie sau copiii (ca pupa angajatorul undeva) si sa plece cineva care are in intretinere un parinte si un copil (ambii fara venituri) si mai ales ca aceste lucruri sunt cuprinse in CCM si legea 329/2009 care se refera tocmai la reorganizarea unitatilor bugetare, sau poate eu nu am inteles bine si asta fiind un lucru foarte posibil. Pai atunci de ce naiba mai exista legi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la procedura concedierii colective cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta:O societate comerciala care nu are contract colectiv de munca in vigoare, a ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca Paduraru Oana Paduraru Oana In cazul in care au loc disponibilizari in cadrul unei institutii publice in care sunt salariati, personal contractual(15) si functionari publici(210), nu ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare galescu galescu Buna seara , am cateva nelamuriri despre ce criterii se aplica conform legilor in vigoare in cazul disponibilizarilor la bugetari. 1. Ce este specificat in ... (vezi toată discuția)