avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto

In decembrie anul trecut am avut un accident (am derapat si am lovit o masina parcata), fiind necesara chemarea ambulantei. Din acest motiv se pare ca mi s-a deschis dosar in care victima sunt eu (poate am inteles gresit, dar cred ca asta mi s-a explicat). De atunci circul cu dovada pe care o prelungesc lunar.
Acum doua saptamani am depus cererea de prelungire, si mi s-a spus ca nu mi se va mai prelungi dovada deoarece imi voi recapata permisul in cel mai scurt timp. Am fost apoi in urmatoarea zi in care au avut relatii cu publicul, parca nu imi venea a crede ca s-a rezolvat in sfarsit. Am avut o presimtire buna pentru ca mi-au spus cu nonsalanta ca dosarul a plecat abia catre procuror, dar sa astept linistit ca o sa imi primesc si eu permisul inapoi la un moment dat...
Exista vreo metoda prin care sa aflu cam in ce stadiu se afla dosarul?
Daca abia a plecat catre procuror nu ar trebui sa mi se elibereze in continuare dovada provizorie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marian.hriscu , utilizator 10:46, 23 Iulie 2010
Formulati cerere de prelungire pe care o adresati procurorului care efectueaza urmarirea penala sau care exercita supravegherea urmaririi penale. Mergeti la Parchet in audienta si intrebati de dosar.
Va multumesc mult.
Am fost azi si mi-am prelungit dovada, desi acum cateva saptamani erau convinsi ca nu va mai fi necesar pentru ca imi vor returna permisul.
Voi incerca sa intru si in audienta, sper sa se rezolve cat mai curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am sanse sa primesc permisul de conducere inapoi????????? codrutsilviu codrutsilviu in aprilie am avut un accident rutier in urma caruia am lovit o fata de 18 ani care traversa strada in loc nepermis fara sa se asigure,in fine, am plecat de la ... (vezi toată discuția)
Retinut permis conducere, am nevoie de sfaturi :) ms Audy Audy Deci, incep prin a multumi celor ce au indraznit macar sa citeasca. Problema : anul asta, prin februarie mi-a fost retinut permisul de conducere ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)