Acum cativa ani am luat un credit de nevoi personale de la un IFN pe care l-am platit pana acum 4 luni cand m-am inbolnavit si nu am mai reusit sa platesc ratele.Azi am primit de la ei o notificare in care i-mi comunica ca au declarat creditul scadent si ca contractul de credit este titlu executoriu.Ce vreau sa stiu nu e nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest caz?
Creditorul trebuie sa se adreseze instantei de judecata cu o cerere de incuviintare executare silita. Incheierea prin care instanta admite cererea de incuviintare a executarii silite nu este supusa nici unei cai de atac, in vreme ce incheierea prin care instanta respinge cererea de incuviintare executare este supusa recursului numai de catre creditor in termen de 5 zile de la comunicare.
imi pare rau sa va contrazic, dar contractele de credit se constituie in titluri executorii, nefiind nevoie de hotarare judecatoreasca.
OUG 99/2006
Art. 120
Contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit constituie titluri executorii.
@Mara Ionescu :) este adevarat ce spuneti dvs. insa colega Florea Ana-Maria nu a contrazis ceea ce sustineti dvs. ci este o "completare"/"continuare" a raspunsului dvs.
Pentru punerea in executare a unui titlu executoriu, trebuie solicitat/a instantei, incuviintarea inceperii executarii silite.
Contract
anonim_71
Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)