avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul individual de munca si comportamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul individual de munca si comportamentul angajatorului

Buna ziua,
Lucrez de aproape 2 ani de zile la o firma,dar nu am primit copie dupa contractul individual de munca si de cate ori i l-am cerut sefei mele mi-a spus ca oricum nu am ce face cu el si ca nu are rost sa mil dea.Cand am semnat contractul nici macar nu m-a lasat sa il citesc...m-a pus sa il semnez repede.Cu toate angajatele se poarta foarte urat, ne jigneste ( ne face tute,blonde,proaste,capre,etc) chiar si de fata cu clientii care vin in magazinul unde lucrez.Are un vocabular foarte urat...de multe ori ne injura,tipa la noi ...intr-un cuvant ne streseaza.Cand ii cerem o adeverinta trebuie sa asteptam vreo 2 sapt pana ce ni le face.Este corect ca sa ia marfa de la magazinul nostru si sa duca la un alt magazin al ei fara nici un act apoi sa ne puna pe angajate sa platim minusurile la inventar?!Cand ne-am angajat noi nu am preluat nici o gestiune iar acum ea pretinde ca gestiunea ne apartine,iar acum ea duce marfa de la magazinul unde lucram(fara stirea noastra) la un alt magazin(ambele sunt francize diferite) iar pe noi ne pune sa platim minusurile.Este corect ceea ce face?!si am putea sa o dam in judecata?!Va rog sa imi raspundeti!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 18:37, 19 Iulie 2010
sfatul meu este sa incheiati socotelile cu respectivul angajator si sa va cautati de lucru in alta parte.
Cu privire la contractul de munca va puteti interesa la ITM sa va convingeti ca hartia pe care ati semnat-o a fost inregistrata la ITM.
Este posibil ca sefa dvs. sa va fi pus sa semnati o hartie pt. ca dvs. sa traiti cu impresia ca aveti contract inceiat si ca vi se platesc contributiile la fondurile de pensie ,sanatate,somaj...X-(X-(
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru ca am cerut inventar melinda_p melinda_p Buna ziua! Am fost solicitata sa ma angajez la o firma care este partener al unei retele de telefonie mobila. Le convenea ca am experienta in domeniu, si am ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune Mihai Ionut Mihai Ionut Buna seara, lucrez de un an, ca agent comercial la o firma de distributie cu un program de dimineata pana seara tarziu dar pe cartea de munca am un ... (vezi toată discuția)