avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren extravilan

Tatal meu a decedat pe 16.10.2009 , nu am reusit sa facem succesiunea terenului pe care il avea in proprietate pina la aceasta data si anume 5 ha , mentionez ca mama este in viata si mai am un frate .As dori sa stiu ce anume trebuie sa facem pentru succesunea acestui teren care va fi cota parte pentru fiiecare mostenitor si cit ne vor costa actele?
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 07:30, 20 Iulie 2010
Va puteti adresa unui notariat pentru dezbaterea succesiunii dupa tatal dumneavoastra daca va intelegeti cu privire la cote. Mama dumneavoastra are dreptul la 1/4 din mostenire ca sotie supravietuitoare iar restul se imparte intre dumneavoastra si fratele dumneavoastra. Costurile avand in vedere ca au trecut mai mult de 6 luni de la deces vor fi mai mari insa numai un notar va poate informa cu privire la acest aspect.
Daca dezbateti succesiunea in maxim 2 ani de la decesul tatalui veti fi scutiti de la plata impozitului.
In ceea ce priveste taxele percepute pentru dezbaterea succesiunii si partajul voluntar, luati legatura cu un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu avut de catre tata.
si un avocat va poate indruma cu sa faceti sa se deschida succesiunea si partajul ( adica iesirea din indiviziune) la instanta, nu numai la notar.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)