Am o intrebare cu referinta la intreruperea, sau intirzieri scoateri la licitatii a apartamentului din cauza neplatei asociatiei.
Am tatal mau locuieste intr-un apartament, si cu o luna in urma (dupa ce sotia sa actuala la lasat) a descoperit ca nu a platit de vreo 3 ani la asociatie. Acum este chemat in istanta pentru evacuarea apartamentului.
Sora mea a fost la el si a platit mai mult de jumatate din datorii, si ma intrebam daca asta ar fi de ajuns sa se intirzie/opreste evacuare, daca de plateste in parti datoria? Eu si sora mea am vrea sa vindem apartamentul si sa-l mult de acolo.
Intentia sa rezolvati problemele, sa achitati debitele, este un lucru benefic pentru dv si pentru asociatie sau vecini.
Mergeti la asociatie si discutati cu presedintele. Puteti sa mai platiti o parte din datorii, sa va luati un angajament ca platiti in continuare si se amana actiunea in instanta sau executarea daca sunteti in aceasta faza.
Si varianta de vanzare a apartamentului este buna. Mergeti cu viitorul proprietar, cumparatorul, la asociatie sa vada ce sume de plata sunt. Puteti face un precontract de vanzare-cumparare si viitorul proprietar sa achite datoriile imediat pentru ca asociatia sa poata elibera o adeverinta necesara la notariat.