avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... model sesizare politie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

model sesizare politie furt

Din sediul institutiei au disparut niste calculatoare, si-mi trebuie un model de sesizare catre politie!!!! Sesizarea se trimite catre politia capitalei, sau catre sectia de care apartinem???" Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: msimion. , utilizator 08:22, 22 Septembrie 2018
cel mai bine este sa chemati politia acolo...dansii va vor spune ce aveti de facut in continuare...la orice furt trebuie sa se faca mai intai cercetarea la fata locului...
Va prezentati la sectia de politie pe raza careia se afla sediul din care s- au furat calculatoarele, la Serviciul ( biroul) Investigatii Criminale si spuneti ca doriti sa reclamati furtul. Pentru ca a trecut ceva timp de la data producerii faptei, politia nu va veni acum la fata locului, ci ulterior sesizarii dv, pe parcursul anchetei.

" Domnule Prim - Procuror
Subsemnatul( cu datele dv de identificare si de domiciliu), in calitate de( cea pe care o aveti in cadrul firmei) formulez plangere penala pentru infractiunea de furt.

In fapt,

La data de ....cu ocazia inventarierii bunurilor existente la sediul firmei (denumire si adresa completa firma), s- a constata lipsa a x calculatoare( cateva elemente de identificare/ descriere a acestora).in valoare de....
Nu am indicii despre autorii faptei de sustragere a calculatoarelor

In drept,

Va rugam efectuati cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de furt, fata de autori necunoscuti.
Prejudiciul cauzat este in valoare de...lei/valuta si ne constituim ca parte civila in cauza cu aceasta suma.

Anexam.....( documentele necesare in masura in care apreciati ca ar fi de ajutor pentru edificarea asupra situatiei reclamate: Nota de inventar/ PV de inventar, acte pe baza carora ati achizitionat acele bunuri furate).

Propunem ca martori pe x, y, z...


Data Semnatura

Domnului Prim -Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria sector...."



Aproximativ asa ar trebui formulata plangerea!

Mult succes si ...rabdare, pentru a parcurge lungul drum al aflarii adevarului:)
sesizarea o depun la politie sau la procuratura?
oriunde, numai depuneti - o odata!
Puteti sa o depuneti fie la politie, fie la parchet ( asa cum a spus amitza=D>), dar eu v- am recomandat sa o depuneti la politie, la acel serviciu, chiar daca este adresata primului- procuror. Daca vreti, inlocuiti cu "domnule Comandant" ( nu asta este esential).

Alte discuții în legătură

Furt cren cren am constatat ca mi s-a furat din curtea casei un numar de bare de fier. Cum pocedez, fac o sesizare la politie sau direct plangere penala la Parchet. Eu ... (vezi toată discuția)
Furt telefon gordila2005 gordila2005 am si eu o rugaminte..cum formulez o plangere pentru un furt de telefon ,si alte bunurii,va multumesc (vezi toată discuția)
Furt de animale cenan eniko cenan eniko buna ziua,am o ntrebare ,ni sa furat 2capre din turma,stim cine le-a furat,dar avem o problema,,,hotii is prieteni foarte buni cu politisti din comuna,noi ... (vezi toată discuția)