avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiei prim procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiei prim procurorului

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Un debitor nu vrea sa plateasca facturile de marfa pe motiv ca marfa nu a fost in cantitatea comandata, livrandu-se mai putin decat scria pe factura, motiv pentru care face plangere penala impotriva administratorului soc. pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (cum ca factura nu a fost semnata de el) si uz de fals.
Procurorul a dat rezolutie de NUP, impotriva careia a facut din nou plangere iar prim-procurorul s-a pronuntat in sensul respingerii ei. Ulterior, se pare ca debitorul nostru a facut o plangere impotriva rezolutiei prim procurorului iar administratorul nostru a fost citat cu mentiunea "prezenta obligatorie", va rog sa-mi raspundeti urmatoarelor intrebari:
1. Ce se intampla daca administratorul nu se prezinta la termen?
2. Trebuie sa-si ia aparator sau il poate reprezenta consilierul juridic al societatii la care este administrator?
3. Pana unde mai poate merge debitorul cu plangerile acestea fara sens?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters145250 , utilizator 16:34, 21 Iulie 2010
este obligatoriu ca administratorul sa se prezinte la termen...in caz contrar va fi amendat si adus cu mandat...are nevoie de un avocat ales pentru ca se considera ca dispune de posibilitati financiare ptr a-si angaja unul...debitorul mai are inca o cale de atac
Va multumesc in primul rand pentru raspunsuri!
Asta inseamna ca nu poate fi reprezentat de consilierul juridic al societatii?
exact
Consilierul juridic poate veni in instanta daca si societatea este citata in procesul penal.
Societatea nu este citata, e doar administratorul. Citatia e pentru persoana fizica - cu mentiunea calitatii de administrator al societatii.

Alte discuții în legătură

Pot cere judecarea in lipsa a intimatului intr-o plangere penala? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Dupa ce am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie si de la Prim-Procuror la o plangere penala impotriva cuiva, am depus plangere la ... (vezi toată discuția)
Citatie, intimat si petent Teachers Teachers Buna! Am deschis un dosar de UP impotriva unei persoane, solutionat cu NUP, dar cu amenda administrativa si achitarea cheltuielilor de judecata catre mine, iar ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda pentru neprezentare, cand eu am depus plangerea la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie + Prim Procuror, pentru o plangere penala pe care am depus-o eu, impotriva cuiva si am depus ... (vezi toată discuția)