avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua
sunt o mamica si am urmatoarea problema: am trait in concubinaj timp de 5 ani cu X, timp in care s-a nascut un baietel azi in varsta de 2 ani si 4 luni. Acum 4 luni ne-am despartit, la momentul respectiv copilul era la parintii mei. Am inaintat cerere pentru incredintarea copilului si pensie alimentara. Intre timp m-am mutat in chirie intr-un ap cu 2 cam. Am un servici stabil, si am inscris copilulla cresa din toamna. Mentionez ca in aceste 4 luni baietelul a stat la parintii mei (deoarece nu imi permit financiar sa tin bona care o aveam inainte de despartire), si eu vizitam in fieccare vineri pana luni dimineata si am mers in concediu cu copilul. Nu am interzis vizitarea copilului de catre tata, care a venit sa il vada de 3 ori. Am aflat de la avocat ca a facut si el cerere pt incredintarea minorului dorind sa dovedeasca am o moralitate indoielnica . Pentru a demonstra asta a angajat un detectiv particular care sa ma urmareasca in aceste 4 luni de cand m-am mutat. Ma ameninta ca are fotografii in diverse ipostaze cu mine impreuna cu Y facute in actuala locuninta , si ma acuza ca intentionat mi-am lasat copilul la parinti "ca sa-mi fac de cap",; ca mi-a ascultat telefonul mobil si stie cu cine vorbesc.
As vrea sa stiu ce inseamna juridic moralitate indoielnica, si ce sanse are tatal sa i fie incredintat lui copilul?
Mentionez ca pana la varsta de 2 ani eu m-am ocupat de copil in cea mai parte a timpului, nu l-am neglijat desi m-am reintors la servici cu program reudus.
Cel mai recent răspuns: 13alina , utilizator 15:17, 20 Iulie 2010
Avand in vedere varsta frageda a minorului, dvs. aveti sanse pt incredintare.
Asa-zisele "probe" ale tatalui minorului nu constituie motiv pt ca instanta sa ii acorde lui incredintarea si nici ca dvs. aveti o moralitate indoielnica.
In privinta aceasta puteti sta linistita.

Pt inregistrarile telefonice ilegale ( daca spune ca va asculta telefonul) puteti sa ii faceti plangere penala.
Multumesc mult pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza si cat ma costa divortul bandreea2010 bandreea2010 Buna ziua, Sunt casatorita de 4 ani, am un copil de 1 an si 6 luni. Stam cu chirie, nu ne mai intelegem deloc, avem discutii/ cearta zilnic si am decis sa ... (vezi toată discuția)