avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Asigurari obligatorii case - inca o japca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Asigurari obligatorii case - inca o japca

Vad ca se tot agita lumea cu asigurarile obligatorii.
Lumea a aflat ca tre' sa faca asa ceva si ca altfel li se da amenda.
Cine poate da detaliile complete cu privire la acest subiect ?
Adica ce acopera de fapt acea asigurare, cat costa pentru diverse tipuri de imobile, care este data limita la care se poate face ?
Si ar mai fi o nelamurire: cine sta sa controleze fiecare locuinta daca are sau nu o astfel de aigurare ? In baze de date centralizate exista cam 10% din totalul locuintelor din Romania.
Alta intrebare: exista vreo modalitate prin care sa cer ne-incheierea unei astfel de asigurari (scutirea de la asa ceva) ?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:06, 22 Iulie 2010
1. Asigurarea obligatorie a locuinţei acoperă numai trei riscuri: cutremur, alunecare de teren şi inundaţie.
2. Preţul unei poliţe este de 10 euro, respectiv 20 de euro, în funcţie de tipul locuinţei.
3. Proprietarii sunt obligaţi să-şi asigure casele în termen de şase luni, incepand cu data de 15 iulie. In caz contrar vor fi amendaţi de primari (persoanele imputernicite de primari in acest sens).
4. Se estimează că baza de date cuprinzand locuintele din Romania va fi completată în proporţie de 65% în următorul an şi în totalitate până în 2012.
o prietena are credit ipotecar cu tot cu asigurarea locuintei(obligatorie si inclusa), de ce ar fi obligata sa-si faca inca una in baza acestei legi????
Nu e obligata. Pentru locuintele asigurate nu mai trebuie facuta asigurarea obligatorie.
multumesc
De ex. eu stau intr-o zona in care numai daca vine iar potopul casa imi va putea fi inundata, asta in cel mai rau caz. Daca nu platesc o sa vina primarul sa ma oblige sa-i dau bani? Poate sa vina dar nu ii promit ca va mai si pleca. Oamenii is adormiti rau de tot, stapanii ii fura si ei aclameaza. Ca si dnul de mai sus, stapanul i cere sa sara iar el intreaba cat de sus.... Patetic.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie de locuinta si asigurarea facultativa Heidy Heidy Buna ziua, Am o asigurare facultativa a locuintei mele care este cesionata in favoarea bancii la care am credit si VREAU (pentru a fi acoperita din mai ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)