avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie(facultativa) ptr.locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie(facultativa) ptr.locuinta

Buna ziua!
Locuiesc intr-un imobil din paianta sau cel putin la construire a fost asa deoarece a fost tencuita cu mortar, iar la interior a fost placata cu polistiren si rigips si are 4 mostenitori(sotul supravetuitor si 3 fete).Una dintre fete i-mi este sotie iar celelete fete locuiesc in alta tara dinaintea casatoriei mele.
Am facut aceasta introducere deoarece vreau sa-mi fac asigurare obligatorie si facultativa dar din cate stiu trebuie sa trec toti mostenitorii in acel tabel si eu nu vreau. Acestia nu au contribuit cu nici un fel la renovarea casei cu atat mai putin la plata imozitelor(timp de 17 ani)si nu cred ca vor dori sa plateasca prima de asigurare.
Deci eu vreau sa fac aceasta asigurare obilgatorie dar si una la justa valoare a casei totodata sotia mea sa fie beneficiarul despagubirii in caz de ceva si nu ceilati mostenitori.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:28, 26 Iulie 2010
Puteti face asigurarile asa cum doriti. Beneficiar in caz de dauna poate fi sotia dv. sau cine doriti dv. Nu este obligatoriu sa treceti ca beneficiar pe toti fratii sotiei. Daca traieste socrul dv. este suficient sa-l treceti pe el pt. ca oricum polita va fi facuta pe numele proprietarului de drept al locuintei , adica socrul dv.
Va rog sa faceti distinctie si precizari privind calitatea de mostenitor si cea de proprietar inscris in titlul de proprietate. Proprietarii de imobile sunt cei care au obligatia asigurarii locuintei si nu rudele , mostenitorii sau chiriasii.
La polita facultativa, asiguratul trebuie sa dovedeasca un interes fata de imobil(act proprietate,contract de chirie, contract de concesiune/comodat, etc.)
Daca daunele partiale se platesc reparatorului/pt. reparatii, dauna totala se plateste proprietarului sau imputernicitului acestuia.
Proprietarul de drept a fost socrul meu care a decedat. Sa facut succesiunea si are rezultat ; sotul supravetuitor 50% si cele trei fiice+sotul supravetuitor 1/4 din 50%.Adica sotul supravetuitor are 62,5% iar ceilalti mostenitori cate 12,5% dintr-un imobil si terenul aferent.
Ideea este ca nu s-au continuat actele ca detinerea imobilului si terenului sa se faca in "cote parte"si fiecare sa detina indiviza de ____?Momentan si la fisc apare ca "mostenitorii lui_____"aceasta este titulatura pe care au dat-o cei de acolo.
De accea v-am cerut ajutorul.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
eddie2002, utilizator
Chiar asa stand lucrurile , dv., puteti incheia asigurarea obligatorie a locuintei pe numele sotului supravietuitor iar la mentiuni pe polita se va trece ca " platitorul este"... .. numele dv.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Proprietate eddie2002 eddie2002 Buna ziua. In urma cu 18 ani ne-am casatorit si ne-am mutat in casa socrului meu. Acesta decedase cu 3 ani in urma dar nu era facuta succesiunea. Sotia mea mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune rotarugabriela rotarugabriela un apartament cu 3 camere -mama si 4 copii majori ramasi dupa decesul tatalui cum se imparte ,ce spune lege in drept,care este modalitatea de impartire intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunicul - mama decedata SEY&SER SEY&SER bunicul si bunica au primit un impbil cu contract de v-c de la parintii bunicului cu clauza de a avea grija de ai si de a-i inmormanta, acestia decedeaza ... (vezi toată discuția)