Buna ziua. In urma cu 18 ani ne-am casatorit si ne-am mutat in casa socrului meu. Acesta decedase cu 3 ani in urma dar nu era facuta succesiunea. Sotia mea mai are 2 frati care nu sunt in tara. Am facut (eu si sotia)succesiunea si conform legii 62,5% a revenit sotului supravetuitor iar celorlalti cate 12,5%. Toate aceste sunt bune dar nici unul din mostenitori nu au platit vreodata (cota de impozit) a proprietatii, sau macar sa aiba grija de sotul supravetuitor care in ultimi ani 10 beneficiaza de 400 lei pensie de urmas. Locuintei ca si proprietatii i-am ridicat valoare aceasta volorand de doua ori cat valora la data cand ne-am mutat in ea. Mentionez ca in 18 ani ceilalti doi mostenitori au venit o singura data in tara si in vizita la mama lor.
Intrebare mea este urmatoarea -ce am putea face ca sa decada din drepturi ceilati 2 mostenitori (nu sotul supravetuitor)in ideea ca acestora le-am propus o suma de bani pentru ale cumpara partile lor dar acestia au cerut mult mai mult decat pot eu sa le ofer.
Revin, toate documentele obtinute dupa 1990(lg.18/90) sunt obtinute si achitate de mine, impozitul proprietatii, tot.
Multumesc anticipat!
Buna seara!
Cea mai buna varianta ar fi sa reusiti incheierea unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere intre dvs. (+sotia) si soacra ....
ce doriti dvs si anume decaderea din drepturi a cumnatilor dvs este imposibil. vorbiti cu soacra dvs sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere pe toata casa.
Multumesc pentru sfaturi dar daca era usor nu va ceream sfatul d-vs. Spuneti sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere pe toata casa, dar acest lucru este posibil fara acordul celorlalti mostenitori adica soacra mea are 62,5% din proprietate. Daca da care este modalitatea.
Multumesc !
Soacra dvs. nu poate face act decat pe partea ce ii revine , in continuare cei 2 frati avand cota-parte cuvenita urmare efectuarii succesiunii . Nu exista nicio varianta legala prin care sa deveniti proprietar pe intreg imobilul fara acordul fratilor ...