avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Buna ziua. In urma cu 18 ani ne-am casatorit si ne-am mutat in casa socrului meu. Acesta decedase cu 3 ani in urma dar nu era facuta succesiunea. Sotia mea mai are 2 frati care nu sunt in tara. Am facut (eu si sotia)succesiunea si conform legii 62,5% a revenit sotului supravetuitor iar celorlalti cate 12,5%. Toate aceste sunt bune dar nici unul din mostenitori nu au platit vreodata (cota de impozit) a proprietatii, sau macar sa aiba grija de sotul supravetuitor care in ultimi ani 10 beneficiaza de 400 lei pensie de urmas. Locuintei ca si proprietatii i-am ridicat valoare aceasta volorand de doua ori cat valora la data cand ne-am mutat in ea. Mentionez ca in 18 ani ceilalti doi mostenitori au venit o singura data in tara si in vizita la mama lor.
Intrebare mea este urmatoarea -ce am putea face ca sa decada din drepturi ceilati 2 mostenitori (nu sotul supravetuitor)in ideea ca acestora le-am propus o suma de bani pentru ale cumpara partile lor dar acestia au cerut mult mai mult decat pot eu sa le ofer.
Revin, toate documentele obtinute dupa 1990(lg.18/90) sunt obtinute si achitate de mine, impozitul proprietatii, tot.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
eddie2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:01, 13 Martie 2011
Buna seara!
Cea mai buna varianta ar fi sa reusiti incheierea unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere intre dvs. (+sotia) si soacra ....
ce doriti dvs si anume decaderea din drepturi a cumnatilor dvs este imposibil. vorbiti cu soacra dvs sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere pe toata casa.
Multumesc pentru sfaturi dar daca era usor nu va ceream sfatul d-vs. Spuneti sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere pe toata casa, dar acest lucru este posibil fara acordul celorlalti mostenitori adica soacra mea are 62,5% din proprietate. Daca da care este modalitatea.
Multumesc !
Soacra dvs. nu poate face act decat pe partea ce ii revine , in continuare cei 2 frati avand cota-parte cuvenita urmare efectuarii succesiunii . Nu exista nicio varianta legala prin care sa deveniti proprietar pe intreg imobilul fara acordul fratilor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie(facultativa) ptr.locuinta eddie2002 eddie2002 Buna ziua! Locuiesc intr-un imobil din paianta sau cel putin la construire a fost asa deoarece a fost tencuita cu mortar, iar la interior a fost placata cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale Nicu2015 Nicu2015 In urma cu 9 ani tata a decedat. S-a facut succesiune pe apartament si conform legii mamei i-a revenit 62,5% si copiilor (3 frati) cate 12,5%. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere înainte de dezbaterea succesiunii ion mirela ion mirela buna ziua. as dori sa stiu daca se poate face un contract de vanzare cumpărare cu clauza de întreținere fara a se fi facut succesiunea de după ce a murit ... (vezi toată discuția)