avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul de a pune in executare o sentinta civila, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul de a pune in executare o sentinta civila, definitiva si irevocabila

Va rog a-mi indica temeiul legal (cod, articol) precum si cele necesare pentru argumentarea/motivarea unei plangeri penale prealabile impotriva unui functionar public care, in exercitarea functiei sale, refuza de cca. 2 ani sa puna in executare o sentinta civila definitiva si irevocabila (obligatia de a face, recte readucerea unui imobil la starea initiala) punand astfel in pericol de degradare/distrugere o proprietate privata.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:32, 23 Iulie 2010
M-am adresat, anul trecut.
Raspuns: Primaria are obligatia sa puna sentinta in executare.
Primarul NU vrea.
Este adevarat,primaria are obligatia,dar daca primarul refuza,inspectoratul de stat ar trebui sa se adreseze executorului judecatoresc.
Multumesc inca odata.
Puteti sa-mi indicati sediul materiei ? (prevedri legale aplicabile in speta)
Codul de procedura civila-executarea silita
Nu m-ati inteles.
Eu nu sunt parte procesuala > personal nu pot cere punerea in executare.
Eu trebuie sa obtin obligarea celor ce au calitatea , sa faca, adica sa obtina ei executarea dispozitivului sentintei.

Alte discuții în legătură

Cum se face o plangere in instanta marfan marfan Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face o plangere in instanta, pe motiv ca primaria nu pune in aplicare o sentinta definitiva si irevocabila de punere in ... (vezi toată discuția)
Reincadrare stiuculita stiuculita Am fost destituit din administratia publica locala cu ocazia disponibilizarilor , din motive care nu au avut la baza criteriile stabilite de lege. Am actionat ... (vezi toată discuția)
minuta tine loc de sedinta sau nu? wolfususro wolfususro Am o intrebare: Minuta din a 2-a instanta-Inalta Curte ..poate fi considerata ca tinand loc de sentinta? In concret am incunostintat partea adversa de ... (vezi toată discuția)