Cererea mea de retrocedare (L 10/2001, despagubiri) a fost blocata pana cand dovedesc faptul ca autorul meu n-a platit 3 (trei) luni impozitul, din motive independente de vointa lui (imobilul fiind preluat de catre stat in baza D 224/1951), pe cand eu stiu ca nu i s-a primit respectivul impozit. Desi in L 10/2001 este prevazuta ca una dintre formele de preluare abuziva de catre stat a unui imobil, mi se cere sa dovedesc faptul ca neplata s-a datorat unor motive independente de vointa proprietarului. Poate si vrea cineva sa-mi dea o sugestie de a inainta in “problema” ? Multumiri, anticipat.
Prin acest decret se permitea vanzarea la licitatie a imobilelor ai caror proprietari nu achitau impozitul pe proprietare.
Acest decret prevede in concret care sunt cazurile in care se puteau vinde sau prelua de Consiliile Populare imobilele respective! In situatia in care imobilul era locuit de proprietar impreuna cu familia si copiii, imobilul nu intra sub incidenta decretului! (art 4).
In toate cazurile, de vanzare sau preluare de catre Consiliile Populare, trebuia sa existe o hotarare judecatoreasca! Incercati la arhiva Judecatoriei din unitatea Administrativ Teritoriala unde se afla imobilul. Acolo puteti gasi dovada ca neplata s-a datorat unor motive independente de vointa proprietarului.
Retrocedare teren
seseldal
Doresc sa primesc si eu un sfat.
Am intrat de curand in posesia unor documente privind un teren intravilan:
-Act de vanzare cumparare pe numele strabunicului ... (vezi toată discuția)