avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura avans din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura avans din UE

Buna ziua

As cere si eu ajutorul Dvs in urmatoarea problema.
Daca primesc in luna iunie o factura de avans din UE, iar factura finala va fi din luna iulie (suma finala pe factura din iulie va fi 0, valoarea totala a marfii este achitata in avans), aceasta factura din iunie trebuie sa-l introduc in D300 si in D390 pe luna iunie, asa-i?

Va multumesc anticipat
Sorina P
Cel mai recent răspuns: sorinapopescu , utilizator 14:54, 22 Iulie 2010
Avansurile se trec in 300 si 390 in luna cand au fost inregistrate, deci iunie.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 390 Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua, Rog lamurire pentru rezolvarea urmatoarei probleme....am facturat in urma cu 3 luni marfa la un client extern UE am declarat in DECL 390 livrari ... (vezi toată discuția)
Completare corect d390 si d300 ela30 ela30 Buna ziua, Am o situatie in care nu stiu cum sa procedez sa nu gresesc si anume: -in luna Februarie am achitat un avans pentru materie prima unui furnizor ... (vezi toată discuția)
In care d390 sa includ c/v sumei: in luna cand incasez avansul sau in luna in care livrez marfa? iuliana.dedita iuliana.dedita Buna ziua, In cursul unei luni emit facturi catre clienti din UE pentru avansurile incasate pt lucrari ce urmeaza sa le executam ulterior.Aceste avansuri le ... (vezi toată discuția)