avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz de a elibera adeverinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz de a elibera adeverinta

Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la eliberarea din partea presedintelui asociatiei de propietari a unei adeverinte precum ca nu am datorii la intretinere. Adeverinta imi este utila pentru vanzarea apartamentului. Mentionez ca nu am avut niciodata datorii la intretinere !Respectivul presedinte refuza sa--mi elibereze acea adeverinta intr-o zi sau doua si imi spune ca imi va da dupa o saptamana si eu am programarea la notar luni, si avansul primit de la cumparator, va rog spuneti-mi cum pot obliga acest individ sa-mi elibereze acea adeverinta deoarece daca tranzactia imobiliara nu se incheie luni 20.08.2007 voi restitui dublul avansului.

Va multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 17 August 2007
nagold, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cameliaponta , utilizator 10:43, 26 August 2007
Indiferent daca ai rezolvat sau nu problema, ai obligatia morala fata de noi ceilalti, de a-l da in judecata pe imbecil. Putem contribui cu totii la schimbarea mentalitatii proaste a unora. Daca tu il pui la punct pe imbecil, eu o pun la punct pe vanzatoarea care considera ca mi-a facut un favor atunci cand am facut cumparaturile de la ea, si fiecare procedeaza in felul asta, probabil vom trai intr-o lume mai normala.
daca nu mai are calitatea de propreitar in cebaza il mai da in judecata? Trebuia sa formuleze actiunea cand avea calitate
Du-te cu galagie mare la domnu Presedinte...ca nu ii asociatia lui si familiei lui....ca sa faca dupa cum il taie capul .....si ca a fost ales pe functia aia..prin votul vostru...si ca poate fi dat afara...usor
Este pus acolo sa ajute...nu sa faca pe tartorul....ca din banii vostrii este platit...si nu fac nimic de cele mai multe ori
Fa sesizare la comitetul executiv....... si asta azi....

Iata cateva articole privind atributiile si obligatiile diveritelor organe ale asociatiei de proprietri

ARTICOLUL 19
(1) Comitetul executiv, format dintr-un numar de 3-11 membri stabiliti de adunarea generala dintre membrii asociatiei de proprietari, asigura ducerea la indeplinire a hotararilor adunarii generale si actioneaza operativ in legatura cu:
a) activitatea curenta de administrare si de intretinere a condominiului; repartizarea lunara a cheltuielilor comune pe fiecare proprietate din condominiu, incheierea sau sistarea contractelor privind furnizarea serviciilor necesare, inclusiv pentru administrarea condominiului; angajarea personalului de administrare, intretinere si curatenie, potrivit legii, si aprobarea cheltuielilor curente;
b) constatarea prin inspectii periodice si stabilirea masurilor necesare care sa asigure functionarea in bune conditii a partilor comune ale condominiului, a constructiilor si instalatiilor, precum si in locuinte sau in spatiul cu alta destinatie decat cea de locuinta, cu respectarea prevederilor art. 23 lit. f) din Statutul asociatiei de proprietari (anexa 2), pentru a constata daca instalatiile sunt in stare buna de functionare si nu produc pierderi prin neintretinerea corespunzatoare a acesteia, constatari care se vor inscrie intr-o fisa de inspectie care se va depune la presedintele asociatiei de proprietari;
c) problemele ridicate de membrii asociatiei de proprietari, luand masuri pentru rezolvarea lor;
d) organizarea adunarilor generale, precum si a altor actiuni stabilite de adunarea generala.
(2) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari pregateste si supune spre aprobare adunarii generale bugetul anual de venituri si cheltuieli.
(3) Dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli comitetul executiv va urmari derularea acestuia in conditiile legii.

ARTICOLUL 20
(1) Presedintele asociatiei de proprietari este ales, prin votul adunarii generale, dintre membrii comitetului executiv al acesteia.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari urmareste si asigura respectarea statutului si a hotararilor asociatiei de proprietari, realizarea contractelor angajate de aceasta, indeplinirea in conditiile legii a prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli, respectarea de catre asociatia de proprietari a ordinii publice si a reglementarilor autoritatilor publice centrale si locale.
(3) Presedintele asociatiei de proprietari convoaca si conduce sedintele de lucru ale comitetului executiv si ale adunarii generale.
(4) Presedintele asociatiei de proprietari angajeaza prin semnatura sa asociatia de proprietari in relatiile acesteia cu tertii.
(5) Presedintele asociatiei de proprietari pastreaza si urmareste tinerea la zi a cartii tehnice a constructiei, precum si celelalte documente privitoare la activitatea asociatiei de proprietari.

ARTICOLUL 23
Proprietarii, pe langa drepturile si indatoririle prevazute la cap. V si VI din modelul statutului asociatiei de proprietari cuprins in anexa 2, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
Drepturi:
a) sa participe la adunarea generala a asociatiei de proprietari, sa aleaga si sa fie alesi in organele asociatiei de proprietari, daca au calitatea de membru al asociatiei de proprietari;
b) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste presedintelui asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 5 zile;
c) sa foloseasca spatiile si instalatiile comune din interiorul si din exteriorul condominiului.
"intr-o zi sau doua" inteleg ca insemna vineri -sambata-duminica. Sa-mi fie cu iertare , dar nici un "imbecil" (sa folosesc exprimarea lui adi) nu poate fi obligat sa stea la dispozitia locatarilor/proprietarilor in week-end ( cu exceptia situatiilor de forta majora). Acea adeverinta se completeaza cu date pe care de regula le detine administratorul ( restante, unde e cazul, fond de rulment, fond de reparatii) . Asa ca problema putea fi rezolvata in termenul solicitat doar apeland la bunavointa a 2 persoane: presedinte si administrator, nicidecum obligati in baza vreunui temei legal.


Da tana...nu trebuie sa stea in pozitie de drepti pt toti locatari...
...dar daca omul ...din banii caruia esti platit...vine si iti cere ajutorul...nu faci pe desteptul.... si il ajuti
la unii nu merge decat cu galagie....

Alte discuții în legătură

Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)
Zugrăvit scari asociatie de propietari jeni0 jeni0 Buna ziua Am si eu cateva intrebari :Cum se împart cheltuielile pt zugrăvirea scărilor in cadrul unei asociații de proprietari ?Daca la prima întâlnire ... (vezi toată discuția)
Presedinte banuit de lucruri necurate Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Sunt vicepresedinta unei asociatii dintr-un bloc nou, de fapt nu este inca asociatia de proprietari infiintata ci in curs de infiintare, se vor ... (vezi toată discuția)