Solutia data de catre procurorul de caz intr-o revizuire poate fi infirmata? In speta, primul procuror al unui Parchet sustine ca nu are instrument juridic pentru a face acest lucru, intrucat solutia data in revizuire nu este un act decizional, nu este nici ordonanta si nici rezolutie, deci nu se "dispune".
Astept parerile voastre. Daca sunteti de parere ca se poate infirma acel act, va rog poate aveti si o speta ceva sau o argumentare care sa stea in picioare.
in cazul revizuirii, procurorul termina cercetarea cu concluzii, care pot fi de admitere sau respingere a revizuirii, fiind obligat insa sa sesizeze instanta. si eu cred ca aceste concluzii nu reprezinta un act de dispozitie,astfel ca nu trebuiesc confirmate si de asemenea nu pot fi infirmate de catre procurorul ierarhic superior.. pe de alta parte, procurorul este obligat sa prezinte proc ierarhic sup dosarul cauzei cu masurile adoptate in cauza, art 220, acesta putand sa le infirme daca constata ca sunt nelegale sau sa le confirme daca sunt legale, nu?
Interesul meu este sa demonstrez, sa conving pe primul procuror ca acele concluzii pe care le-a dat procurorul de caz pot fi infirmate. Mai exact, este vorba despre prim procuror adjunct.
In speta, procurorul de caz a formulat concluzii de respingere a revizuirii, iar primul procuror (nu stiu pe ce temei a mers) a formulat concluzii de admitere. Plecand in concediu, a lasat la mapa adjunctului aceasta chestiune de rezolvat.
Adjunctul sustine ca nici macar nu are posibilitatea sa intoarca dosarul la procurorul de caz pentru completarea probatoriului. Aceasta in conditiile in care concluziile de respingere sunt foarte slabe.
Si nu vrea sa tina cont de 220 Cpp in cazul de fata. Stiu eu, daca ati intalnit vreun autor care dezbate aceasta problema, daca aveti vreo speta, orice, va rog trimiteti-mi.
Pe aceeasi idee, adjuntul sustine ca aceste concluzii din revizuire nu pot fi nici atacate cu plangere. Pe de alta parte, este absurd ca un "act" al unui procuror sa treaca asa nestingherit, fara sa i se mai poata aplica prevederile referitoare la control ierarhic.
Astept in continuare parerile voastre.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Lovire
cipriang4s
BUNA ZIUA VREAU SA FORMULEZ O PLINGERE IMPOTRIVA SOLUTIEI DATA DE PRIM PROCURORU ADJUNCT AL TRIBUNALULUI ROMAN CUM PROCEDEZ AJUTATIMA ! VA MULTUMESC MULT (vezi toată discuția)