avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog!!!

Angajaz un avocat care in momentul cind prezint dosarul imi spune ca ma costa....! Dau aproape 75 % din suma desii dosar e suspendat de 1an si 5luni pentru plingere penala, ii dau alt onorariu si pentru penal, desii ma duc mai mult eu fara avocat la parchet! Zilele astea este nevoie sa mearga el la parchet! ii spun acest lucru si imi spune ca nu stie daca va putea merge, dar poate trimie pe altcineva{substituire}!! Am tot respectul din lume pentru Domnii,Doamnele si Domnisoarele care au meseria asta atit de necesara muritorilor de rind, dar ce ma sfatui-ti sa fac in cazul meu?? In definitiv eu am platit pe el pt dosar nu pe altcinava si fiind un dosar stufos ce poate intelege inlocuitorul lui din acest dosar?? As putea sa-i atrag atentia ca eu pe el l-am platit,nu pe altcineva care nu cunoaste dosarul sau credeti ca asta l-ar supara si nu mi-ar mai apara interesele asa cum trebuie?? Va rog sfatuiti-ma ce sa fac? Multumesc:help::">
Cel mai recent răspuns: julius.jr , utilizator 23:53, 24 Iulie 2010
in niciun caz avocatul dvs nu se va supara..sau mai bine zis cu siguranta nu va tine cont de aceasta discutie chiar daca l-ar deranja pentru a nu va para interesela asa cum trebuie.....poate sa trimita pe cineva in substituire pentru ca poate sa aiba un alt proces, sau o problema de sanatate...etc....si daca v-ati ales un aparator..lasati-l sa-si faca treaba....cu siguranta stie ce are de facut...altfel nu va prelua cazul.....Bafta!
Stimabile, citeste cu mare atentie prevederile Legii nr.51/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, acolo vei gasi obligatiile avocatului fata de client de pe urma caruia incaseaza un onorariu! Altfel, daca acel avocat platit nu reprezinta interesle clientului asa cum ar trebui, profesional vorbind, ramane ca acel client sa constate pe cheltuiala lui acest lucru si sa suporte consecintele...
Domnule,pe delegatie citi avocati sunt trecuti???
Am avut si eu un proces la care au venit doua avocate ( pe rind desigur ) pe delegatie fiind 3 av.
In cabinetele avocatesti se lucreaza in echipa.
Sper sa iesiti cu bine din asta...:luck:
Puteti oricand schimba avocatul, si puteti sa ii solicitati returnarea sumelor platite pt prestatii viitoare. Nu este obligat sa vi le returneze pe cele incasate pt prestatii efectuate deja.
E singur in contractul de asistenta si are cabinet individual. Nu inteleg de ce s-a schimbat atitudinea lui dupa o intrevedere cu partea adversa care i-a propus o intelegere, pe care el ne-a expus-o dar care nu poate fii luata in calcul atita timp cit fapta partii adverse a provocat un deces.De atunci simt ca ceva s-a schimbat la av meu. E adevarat,il pot schimba dar eu nu am nici macar o chitanta pt banii pe care i-am dat si cum va spuneam este de 75% din onorariul cerut de el la preluarea cazului.Alte sfaturi?? Va multumesc si o sa vad ce o sa fac! Astept si alte opinii. Cu stima si respect...=D>:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)
Avocatul care depunde procura speciala in dosar este obligat sa depuna si delegatie? serbyo serbyo Am si eu o nelamurire. Astazi am intrat intr-un dosar de divort al altui coleg care avea procura dar si delegatie. Clienta lui inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)
Cererea de amanare a unui recurs facut de parchet Anda26 Anda26 Se poate face cerere de amanare a unui recurs facut de Parchet la Curtea de Apel? Dar daca este un recurs facut in regim de urgenta? Avocatul nu este in tara ... (vezi toată discuția)