avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu forta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu forta?

buna seara!
acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe mama?daca cumva voi fi citata si nu ma voi prezenta,se poate sa fiu amendata?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cineva_eu , utilizator 17:05, 23 Iulie 2010
Singura modalitate de a pierde bani ar fi daca acceptati pur si simplu mostenirea, iar decedatul avea mai multe datorii decat active si atunci ati raspunde in functie de cota de mostenire pe care o aveti. Altfel, in cazul in care va decideti sa donati ceva ar putea plati beneficiarul donatiei.
Puteti ramane pasiv, iar dupa sase luni de la deces deveniti strain de succesiune. Nu va va amenda nimeni.

Poblema este aceea ca in felul acesta impiedicati dezbaterea la notar a succesiunii daca, citat fiind de notar, nu va prezentati sau nu trimiteti o declaratie care sa ateste ca ati ramas strain prin neacceptare.

Eu zic ca efortul de a da o declaratie de renuntare este unul minim - atat ca timp, cat si in privinta costurilor.

buna ziua .
puteti face o procura la notar, prin care mandatati de exemplu pe mama dvs. sa va reprezinte la notariat, in momentul dezbaterii succesorale .

1. ulterior dezbaterii succesiunii si stabilirii cotelor-parti cuvenite succesorilor , se poate face un partaj voluntar .
astfel, dvs. daca doriti puteti ceda in favoarea mamei cota parte din succesiune ce vi se cuvine .
2. puteti intabula in CF cota parte din succesiune cuvenita, ulterior dezbaterii succesiunii .
3. puteti da o declaratie de renuntare , pe care sa o trimiteti la notar, in momentul in care se va dezbate succesiunea .

aveti dreptul la o sulta, daca veti ceda in favoarea unuia dintre succesori dreptul dvs.
Va multumesc pt.raspunsuri!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar dupa renuntarea la succesiune ninasave ninasave La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii dacon dacon Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)