Buna ziua,
Ma numesc Ioana si as vrea sa stiu la ce ma astept in cazul unui divort.
Sunt casatorita de 6 ani si am doi copii, unul de 4 ani celalalt de 1 an.Locuim in casa apartinand 1/2 sotului, 1/2 mamei acestuia.In urma vanzarii unei case de la tara (din partea mea)+ un credit bancar am achizitionat un teren.
Deasemenea am achizitionat 2 masini.
Exista mai multe carduri descoperite luate pe numele sotului, dar ratele le suport din veniturile obtinute de mine.
Salariul meu a fost intotdeauna de 2,3 ori decat al sotului, exceptie perioada de crestere al primului copil.
In cazul unui divort ce drepturi as avea asupra bunurilor mentionate.Daca fac dovada ,prin fisa fiscala, ca veniturile din partea mea au fost mai mari , ma avantajeaza acest lucru?
Mentionez ca in acesti ani am investit in locuinta renovand-o si amenajand-o.
Va multumesc
sigur ca va avantajeaza. veti imparti insa doar bunurile achizitionate in timpul casatoriei.pt moment opriti-va sa mai platiti ratele la descoperirile sotului de card.nu puteti dovedi ca le-ati achitat dvs.deci veti imparti terenul, masinile, bunurile mobile. cereti intai divortul si apoi dupa divort se face partajul-adica impartirea bunurilor.dar bunurile obtinute inainte de data casatoriei raman bunuri proprii fiecaruia(casa pe numele sotului si a mamei ramane DOAR a lor).
nu au decat dupa moartea sotului dvs la bunurile pe care le va lasa in urma.
ca sa va puteti lua copii treb sa dovediti ca aveti unde sa stati(ctr de inchiriere, vanzare cump).autoritatea tutelara va face anchete sociale la locuintele celor 2 soti si un mare avantaj este pentru parintele care are locuinta sa-i obtina.as spune chiar unul decisiv!@