avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum gasesc informatii despre un proces vechi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum gasesc informatii despre un proces vechi?

Vechiul proprietar ( cel care mi-a vindut mie ) a avut un proces cu vecinul meu legat de o servitute de trecere.
Unde pot gasi eu informatii despre acel proces? Si despre sentinta data?
Am incercat pe portal.just, insa procesul este vechi de prin '80-'90.
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 22:24, 24 Noiembrie 2010
Incercati la arhiva instantei care a judecat cauza in prima instanta (Judecatoria in a carei circumscriptie se afla imobilul)
Inarmati-va totusi cu suficienta rabdare...
Si aceste informatii sint publice? Mi se pot furniza fara nici un fel de problema?
Ce tb sa fac acolo? Depun o cerere? Sau ma apuc eu sa caut prin arhiva?
Nu am nici un fel de date, doar numele proprietarilor.
Daca nu ati figurat ca parte in acel proces nu aveti acces la documentele din acea cauza, teoretic.
Traind totusi in Romania, orice este posibil.
Va trebui sa incepeti cu identificarea numarului de dosar.
Dupa asta poate, cu ajutorul unui avocat de la acea instanta, veti reusi sa obtineti o copie a hotararii date in acea cauza.
Succes.
Sa angajez un avocat pt asa ceva sincer nu am bani, momentan.
Am probleme cu vecinul exact legate de servitute, asa ca orice informatie imi este de folos.
Daca la acel proces s-a stabilit o anume latime si s-au stabilit niste lucruri, imi sint de mare ajutor.
Altfel cum le pot afla? Il dau in judecata si vad ce hotarire a luat instanta acum 15-20 ani?
Dar daca ma apuc sa caut informatii pe portal.just gasesc despre orice proces.
Cum vine asta?
Despre unele procese pot afla informatii, despre altele nu.
Informatiile de pe portal sunt destul de limitate.
Sistemul a fost introdus de vreo cativa ani si nu se apuca nimeni sa introduca din urma.
Chiar daca ar fi aparut pe portal, solutia pe care ati fi vazut-o ar fi fost destul de sintetica: "Admite/respinge actiunea" sau "Stabileste limitele conform expertizei" etc.
si nu cred ca v-ar fi fost de prea mare ajutor.
Oricum, va trebui sa faceti o vizita la instanta pentru a afla un numar de dosar.
Fara acest element nu veti putea merge mai departe in demersul dvs.
Poate dupa ce gasiti numarul de dosar gasiti si un functionar al instantei suficient de amabil incat sa va poata ajuta.
Succes.

Alte discuții în legătură

Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare/cumparare vs titlu de proprietate popgeorge_ion popgeorge_ion [b][i]Socri mei au cumparat acum 40 de ani o casa si un teren aferent pentru o anumita suma de bani, ambii fiind proprietari. Acum 6 ani au fost dati in ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor? Catrinel75 Catrinel75 Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul. Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma ... (vezi toată discuția)